Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

29. 03. 2017. 15:33   >>  15:10 5

ALTERNATIVA POZIVA

Bojkotovati izbore zbog ulaska u NATO

Alternativa Crna Gora pozvala je Demokratski front (DF), Demokrate, Demos i Socijalističku narodnu partiju (SNP) da bojkotuju lokalne izbore U Herceg Novom.

Alternativa je istakla da su osnovni postulati Crne Gore narušeni činjenicom da Crna Gora pristupa NATO-u bez prethodne saglasnosti naroda.

"Pozivamo vas da bojkotujete izbore u Herceg Novom, kao i sve naredne izbore, jer će Crna Gora uskoro ući u vojni savez NATO. Svjesni ste činjenice da o toj odluci nije konsultovan narod", naveli su iz Alterbative u pismu DF-u, Demokratama, Demosu i SNP-u.

Takođe, poručili su da su svjesni činjenice da se izlaskom na izbore u Herceg Novom šalje poruka da je u Crnoj Gori sve u redu, da izborni proces teče nesmetano, "iako smo svi svjesni da to nije tako".

"Ustav Crne Gore, Član 1. kaže da je ova zemlja "građanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava". Ulaskom u vojni savez NATO mi gazimo osnovne postulate države, jer prestajemo da budemo "gradjanska" država. Kršenjem vrhovnog pravnog akta Ustava Crne Gore ne može biti govora o fer i demokratskim izborima. Nadamo se da ćete ozbiljno razmotriti naš predlog. Alternativa će bojkotovati izbore u Herceg Novom", poručuju iz te građanske partije.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније