Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

27. 03. 2017. 16:18 >> 15:53
2

LIBERALI ISTIČU

Rimska deklaracija značajna za CG

Rimska deklaracija biće od posebnog značaja i za Crnu Goru čije se članstvo u EU očekuje 2020. godine, saopšteno je iz Liberalne partije Crne Gore.

Portparol Liberalne partije, Ammar Borančić, učestvovao je na Evropskom maršu u Rimu, povodom 60 godina od uspostavljanja Evropske unije i potpisivanja Rimskog ugovora.

"Ovaj skup okupio je hiljade ljudi, iz svih država i političkih pokreta, oko evropske ideje. Tim povodom u Rimu je predstavljen novi pravac i razvojni put EU i Evrope kroz evropsku Bijelu knjigu Evropske komisije koja će trasirati put ka snažnijoj, stabilnijoj i prosperitetnijoj Evropi i jačanju evropskog duha slobode i demokratije", kazali su iz LP.

Istakli su da će Rimska deklaracija označiti dublje integracije EU i jasniju zajedničku politiku. Deklaracijom je EU iskazala spremnost da države napreduju brže uz sanžniji razvoj i podsticanje podsticanje ekonomskog rasta, zapošljavanja i jačanje socijalnih mjera za najšire društvene slojeve.

"Poruka sa marša u Rimu jeste da svi koji veruju u jaku, ujedinjenu i demokratsku Evropu, moraju zajedno da ustanu protiv nacionalizma i populizma. Evropa koja je ujedinjena i solidarna u svojoj misiji mira, slobode, sigurnosti i prosperiteta jedino može štiti i osnaživati evropske vrijednosti slobode i demokratije u svijetu ali i garantovati slobodu, bezbijednost i napredak svojim građanima", navodi se u saopštenju LP.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније