Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Antena M ]

25. 03. 2017. 09:44 >> 09:59
1

MALVERZACIJE U KAMPANJI

DF odbacuje navode ASK-a

Demokratski front odbacuje navode Agencije za sprječavanje korupcije koja sumnja da je taj politički savez počinio niz finansijskih malverzacija u izbornoj kampanji.

boxPluginImg

Na pretresu u sudu za prekršaje, jedan od funkcionera DF-a Milutin Đukanović je kazao da je tužba Agencije farsa nezapamćenih razmjera.

Agencija je, podsjetimo, blokirala DF-u isplatu budžetskih sredstava po osnovu osvojenih mandata u Skupštini, u iznosu od skoro 350.000 eura jer, kako je saopšteno, nisu u roku podnijeli izvještaj o porijeklu utrošenih sredstava tokom političke kampanje.

„U prijavi Agencije ništa nije tačno. Predali smo izvještaj sa svom pratećom dokumentacijom na vrijeme“, kazao je Đukanović. ASK od njih, dodaje, zahtjeva da predaju dokementa poput godišnjih izvještaja koji uopšte nisu u vezi sa izbornom kampanjom.

Iz Agencije je na pretresu saopšteno da je DF podnio izvještaj ali bez prateće dokumentacije. Đukanović je insistirao da mu se objasni što je to prateća dokumentacija jer vjeruje da su iz DF-a predali sve što je bilo potrebno dok je sudija saopštio da je na Agenciji da to napiše u prijavi.

U DF-u tvrde da je njihov izvještaj „gotovo doveden do savršenstva a da Agencija ne može za sedam dana da pregleda dokumentaciju koju je podnijelo 16 izbornih takmaca. Pokrenuli su proces bez dokaza“, kažu u Demokratskom frontu.

Đukanović je tražio da im se odblokira gotovo 350.000 o čemu, kako je objašnjeno na pretresu, sudija za prekršaje ne može da odlučuje.

Iz Agencije za sprječavanje korupcije je saopšteno kako DF u izvještaju nije jasno naveo „za što je korišćeno 217.000 eura koje je ta politička grupacija uplatila na ime firme New Focus Communications iz Beograda. Mora da jasno bude prikazano šta druga ugovorna stranka (New Focus Communications) mora da uradi za novac koji joj je uplaćen“, objašnjavaju iz Agencije.

ASK je iznijela nov materijal u dokaznom postupku. Kažu da DF nije podnio račun da je za održavanje predizbornog skupa u Danilovgradu uplatio 300 eura.

Pretres je, na posletku, odgođen jer stranke u postupku nisu podnijele original dokumenta kao dokazni materijal ali i zato što je predstavnik Agencije iznosio nove dokaze. DF i ASK u sudu za prekršaje ponovo će se naći 7. aprila.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније