Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

23. 03. 2017. 16:39   >>  16:16 2

ŠIMRAK UPITAO PAŽINA

"Ima li potjernice za Marovićem?"

Član Predsjedništva SDP-a Dragan Šimrak pozvao je ministra pravde, Zorana Pažina, da obavijesti javnost da li je potjernica za Milošem Marovićem raspisana i zašto Srbija ne postupa po njoj.

Kako je istakao, Pažin se hvalio odličnom saradnjom na pravosudnom i političkom nivou sa tom državom.

"Pozivamo ministra pravde da odgovori i zašto se Maroviću dozvoljava da odloži izvršenje kazne zatvora. Da li je pravda pokrasti građane, priznati krivicu, dobiti minimalnu kaznu za milionsko otimanje, a onda uzeti državljanstvo druge i države i time pokušati izbjegavanje zaslužene kazne", kazao je Šimrak.

On je pitali Pažina šta se dešava sa privođenjem pravdi Miloša Marovića.

"Da li je Ministarstvo pravde pokrenulo bilo kakvu inicijativu kako bi mlađi Marović, koji je priznao da je kao dio organizovane kriminalne grupe koja je od građana Crne Gore otela desetine miliona eura, dobio zasluženi smještaj u KPD “Spuž”, u skladu sa dogovorom koji je postigao sa Tužilaštvom", navodi se u saopštenju Šimraka.

Član Predsjedništva SDP-a je kazao da je javnost upoznata da se Marović dogovorio sa tužiocem da za sve što je uradio, provede u zatvoru svega 11 mjeseci.

"Sa kim se dogovorio da taj period umjesto u spuškom zatvoru provede u Beogradu, što sam ministar pravde naziva “ruganjem pravdi”, i da li je po srijedi dogovor DPS-a i Vučićevog SNS-a, moraće obavijestiti javnost", rekao je on.

Kako je ocijenio, neobjašnjiv je interes Srbije da regionalnim kriminalcima dijeli državljanstva kako bi izbjegli pravdu, "ukoliko nije u pitanju još jedna nečasna trgovina Đukanović - Vučić državnim interesima".

"Pozivamo ministra pravde da hitno obavijesti javnost da li je potjernica za Marovićem raspisana i zašto Srbija na postupa po njoj, kada se koliko juče ministar hvalio odličnom saradnjom na pravosudnom i političkom nivou", poručio je Šimrak.

On je pozvao Pažina da odgovori i zašto se Maroviću dozvoljava da odloži izvršenje kazne zatvora.

"Ako Pažin misli da ovo javnost Crne Gore ne vidi, grdno se vara. Nemojte podcjenjivati građane ove države i njihov osjećaj za pravednost i dajte hitno odgovore na ova pitanja", poručio je Šimrak.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније