Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 06. 2013. 15:02 >> 16:15
1

PRIJESTONICA

SDP samostalno na lokalnim izborima

Socijaldemokratska partija će na predstojećim loklanim izborima na Cetinju nastupiti samostalno, odlučio je danas opštinski odbor te partije. Osnovni politički cilj SDP–a u Prijestonici, kako je istaknuto, biće promjena aktuelne vlasti i konstituisanje kvalitetne, građanima okrenute lokalne uprave koja će biti istinski servis svih građana Cetinja. U toj partiji ne isključuju mogućnost postizbornih koalicija na Cetinju, ali ne žele da preciziraju moguće partnere.

Predsjednik opštinskog odbora SDP-a Cetinja Ivan Kusovac je rekao da ta partija nastavlja dobru praksu samostalnog nastupa na izborima u Prijestonici, kao trenutno najača opoziociona stranka u tom gradu.

„Očekujem da će SDP postići još bolji rezultat nego na prethodnim izborima i da ćemo biti stožer buduće vlasti na Cetinju te da će naša partija da preuzme kormilo vođenja grada u svoje ruke. Mislim da je, ipak, prošlo vrijeme kada jedna partija može samostalno da formira vlast, ali je ipak rano govoriti ko su nam mogući koalicioni partneri na Cetinju“, ukazuje Kusovac dodajući da su se, u odnosu na prethodne izbore, promijenile političke prilike na Cetinju.

„Formirana je Pozitivna koja je imala dobar rezultat u Prijestonici na parlamentarnim izborima, a tu je i DF i biće mnogo interesantnija izborna utakmica nego prošli put“, rekao je Kusovac.

Šef poslaničkog kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore Borislav Banović smatra da je ovakva odluka cetinjskog ogranka te partije jasan signal i za tu partiju na državnom novou.

„Ja vjerujem da su sljedeći izbori samostalan izlazak SDP-a, ali je pitanje kada će ti izbori biti održani. Ovo je svakako nastavak pozitivnog trenda samostalnog nastupa na lokalnim izborima gdje naša partija osvaja sve bolje i bolje rezultate“, ističe Banović.

Banović je zaključio da će ta partija i dalje ostati otvorena za saradnju sa svima koji budu poštovali državu i njen suverenitet.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније