Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

23. 03. 2017. 07:56   >>  07:30 13

KENTERA O TILERSONU

Nema dileme da će SAD ratifikovati Protokol

Predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera ocijenio je da je Reks Tilerson pismom Senatu stavio tačku na špekulacije u vezi toga da li će SAD ratifikovati Protokol.

Američki državni sekretar Reks Tilerson zatražio je u pismu od lidera američkog Senata da ratifikuju Protokol o članstvu Crne Gore u NATO, navodeći da je to u interesu Sjedinjenih Američkih Država.

"Veoma je značajno što je američki državni sekretar uputio to pismo Senatu. On je na taj način pokazao nedvosmislen stav SAD-a prema politici otvorenih vrata NATO-a. Tilerson je pokazao da apsolutno nema dileme oko toga da li SAD podržavaju da Crna Gora postane članica Alijanse i stavio je tačku na špekulacije koje su postojale u vezi toga da li će Vašington ratifikovati Protokol", rekao je Kentera za Pobjedu.

Kako je kazao, na ovaj način je upućena poruka da Amerika vodi računa i o NATO-u i o politici proširenja.

"Cilj je da se pokaže da demokratija na kraju pobjeđuje, a ne neke druge metode koje određene države pokušavaju da sprovedu i destabilizuju neke zemlje", dodao je on.

Na pitanje koliko protivljenje pojedinih senatora može da utiče na ratifikaciju, Kentera kaže da to nema velikog uticaja jer je za članstvo "Crne Gore od 100 glasova najmanje 98 sigurnih".

"Apsolutno je nebitno da li se jedan ili dva senatora protive, dok postoji ogromna većina u Senatu da se ratifikuje Protokol", zaključio je Kentera. 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније