Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

22. 03. 2017. 14:04 >> 13:39
4

VUČINOVIĆ SA TUDIK

Položaj manjina zadovoljavajući

Položaj manjina u Crnoj Gori je na zadovoljavajućem nivou, saglasni su ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović i ambasadorka Francuske Kristin Tudik.

 

Tom prilikom one su kazale da su odnosi između država dobri, ali da se može raditi na njihovom poboljšanju.

“Ministarka je upoznala ambasadorku sa svojim aktivnostima koje sprovodi u ovom mandatu, kao i naglasila da je položaj manjina u Crnoj Gori na zadovoljavajućem nivou, u čemu se saglasila i amsadorka Francuske. Vučinović je istakla da je Francuska simbol demokratije, čiji primjer treba da slijedi i Crna Gora, dodajući da manjinske partije u Crnoj Gori podržavaju put Crne Gore u Evropske integracije i NATO, uvjerena da će Crna Gora na predstojećem samitu u Briselu postati njen punopravni član”, navodi se u saopštenju.

Francuska ambasadorka je pozdravila put Crne Gore ka EU i NATO integracijama, naglašavajući da je Crna Gora kao zemlja kandidat prepoznata kao lider napretka u regionu.

“Ambasadorka je istakla da francuski jezik kao II jezik u EU u Crnoj Gori treba njegovati i intenzivirati i raditi na tome da se izučava, s obzirom da veliki broj turista iz Francuske posjećuje Crnu Goru”, zaključuje se u saopštenju I dodaje da se ministarka saglasila sa stavom ambasadorke, ističući da će to pitanje intenzivirati kroz svoje aktivnosti. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније