Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda ]

22. 03. 2017. 08:20   >>  09:09 1

ŠKRELJA OBJASNIO

Đukanović i Bulajić ne krše zakon

To što su se poslanici DF-a Milutin Đukanović i Strahinja Bulajić, koji su bili zaposleni u Elektroprivredi Crne Gore, sada opredijelili za profesionalni poslanički angažman, pa će od 1. marta primati poslaničke zarade, potpuno je u skladu sa zakonom. To je Pobjedi kazao predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja.

 

Upoznat sam sa zahtjevom Đukanovića i Bulajića, jer ja sam donio rješenja. Kada poslanik hoće da se opredijeli za profesionalni angažman u Skupštini, za nas je mjerodavna radna knjižica kao osnovni dokument za zasnivanje radnog odnosa.

Na osnovu zaključene radne knjižice kod prethodnog poslodavca, kod nas se stiču uslovi da počnemo proceduru donošenja rješenja o zaradi, shodno važećim propisima. Oni su to uradili i krajem mjeseca će biti sjednica Administrativnog odbora na kojoj ćemo o tome upoznati Odbor. To je pravo poslanika i niko nema pravo da im ga uskrati rekao je Škrelja.

Prema njegovim riječima, poslanik, kao i svako ko je izabran na državnu funkciju, ima pravo da mu miruje radni odnos dok mu traje funkcija, ali tokom jednog mandata.

On je kazao da je od početka novog saziva svaki poslanik morao da se opredijeli da li će biti profesionalno angažovan u Skupstini ili će zadržati radni odnos u preduzeću u kojem radi.

Ukoliko hoće da zadrži radni odnos u preduzeću, on ima pravo na razliku plate, a ako hoće da profesionalno obavlja funkciju poslanika, procedura je takva za ključena radna knjižica, zatim podnosi zahtjev, mi raspravljamo i donosimo rješenja o zaradi objasnio je Škrelja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније