Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Biljana Rovčanin, TVCG

07. 03. 2017. 19:58   >>  19:32 1

OCJENA 100 DANA VLADE

NVO kritički, novinari podijeljeni

U NVO sektoru smatraju da nema bitnijih promjena u pristupu i načinu rada Markovićeve Vlade u odnosu na Đukanovićevu. Medijski poslenici kažu da primjećuju veću otvorenost prema javnosti, ali da očekuju odlučnije suočavanje sa brojnim, prije svega, političkim problemima.

Učinci kabineta Duška Markovića u prvih 100 dana nastavak su rada prethodne Vlade, smatraju u CGO-u i MANS-u.

"Meni se čini da su dosadašnji učinci dosta blijedi, neuvjerljivi i da nema jasnog strateškog pristupa, čak ni komunikacije sa nekim od ključnih aktera. Ne vidi se neka dramatična promjena u odnosu na ono što je bila prethodna vlada", smatra izvršna direktorica CGO-a Daliborka Uljarević.  

"Ona nije prepoznala da Crna Gora ima problem sa korupcijom i organizovanim kriminalom i nezakonitim bogađenjem funkcionera. Naprotiv, kroz ove predložene izmjene Krivičnog zakonika vidjeli smo da Vlada želi dodatno da organiči slobodu govora i slobodu medija", smatra Veselin Radulović iz MANS-a.

Na drugoj strani, medijski poslenici kod Vlade Duška Markovića primjećuju veću otvorenost prema javnosti u odnosu na prethodnu. Zato sada, kažu, očekuju da Markovićev kabinet  pokaže jaču odlučnost u rješavanju prije svega aktuelne političke situacije.

"Ova Vlada se pozicionirala dobro i u odnosu prema EU i NATO, CG je imala uvijek dobre spoljnopolitičke pozicije. Međutim, mora se napraviti veći dijalog i sa opozicijom i sa NVO sektorom", smatra urednica u Pobjedi Jadranka Rabrenović.

"Imamo bojkot opozicije, nemamo razgovore, čak ni poziv da se sjedne za isti sto, da se priča kako da se opozicija vrati u Parlament, imamo ružnu sliku jer pola parlamenta je prazno, opozicija bojkotuje, a premijer ne radi ništa da to riješi", smatra Samir Kajošević, novinar Vijesti.

"Vlada nije radila populistički, već je uvela mjere koje nijesu bile populističke ali su bile neophodne. Najveći izazovi su rješavanje zagonetke šta se desilo 16.oktobra, zatim rješavanje bojkota opozicije" kaže urednik u Dnevnim novinama Mili Prelević.

Uz to, smatraju novinari, Markovićeva Vlada u budućem radu mora postići i stabilnost javnih finansija.

Pitali smo i građane Podgorice, Bijelog Polja, Cetinja, Herceg Novog i Bara kako ocjenjuju 100 dana rada Vlade Duška Markovića.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније