Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

02. 03. 2017. 14:40 >> 14:15

KARTMAN I MARKOVIĆ

Brojne mogućnosti za ulaganja u CG

Predsjednik Parlamenta pokrajine Hesen Norbert Kartman istakao je da ostoje brojne mogućnosti za učešće njemačkih privrednika u projektima u Crnoj Gori i sugerisao intenzivniju promociju crnogorskih potencijala njemačkoj biznis zajednici.

 

Kartmana, koji boravi u posjeti Crnoj Gori primio je danas predsjednik Vlade Duško Marković.

Oni su se saglasili da crnogorski iseljenici, kojih u pokrajini Hesen ima oko sedam hiljada, mogu biti pouzdan most za uspostavljanje saradnje i realizaciju zajedničkih investicionih projekata u našoj zemlji.

Marković je istakao da je snažna podrška Njemačke evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore od izuzetnog značaja za našu zemlju i izrazio očekivanje da će takva partnerska saradnja dvije države biti nastavljena i u narednom periodu.

“On je ukazao na interes Crne Gore da intenzivira i obogati svestranu saradnju sa pokrajinom Hesen, prije svega na planu promocije investicionih i turističkih potencijala naše zemlje na njemačkom tržištu, kao i u intenziviranju političkog dijaloga dvije Vlade i unapređenju parlamentarne saradnje”, navodi se u saopštenju iz Vlade.

Kartman je prenio Markoviću poziv predsjednika Vlade pokrajine Hesen za zvaničnu posjetu, tokom koje bi se konkretizovala ekonomska saradnja dvije Vlade u narednom periodu, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније