Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RTCG [ Objavio: O.Z. ]

27. 02. 2017. 10:09 >> 19:39
18

SASLUŠANI POSLANICI DF-a

"Vrijeđali smo na ljudskoj osnovi"

Poslanik Demokratskog fronta, Milutin Đukanović, ponovio je pred tužiocem da kolegu iz Dps-a Ljuiđa Škrelju nije vrijeđao na nacionalnoj, već na ljudskoj osnovi.

Đukanović je kazao da se procesi protiv DF-a procesuiraju po hitnom postupku, dok njihove prijave još uvijek nijesu predmet interesovanja tužilaštva.

"Još jednom sam ponovio, što se tiče Ljuiđa Škrelje, da nije uvrijeđen na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, uvrijedio sam ga na ljudskoj. To je najmanje što je on zaslužio svojim ponašenjem", kazao je Đukanović nakon saslušanja.

Završeno je i saslušanje još jednog polsanika DF-a, Branka Radulovića, koji je takođe negirao optužbe.

"Ja sam rekao da je takvo djelo samo emotivna reakcija kada sam se priključio poslanicama i poslanicima u opštoj kvalifikaciji. Nikoga nijesam uvrijedio lično, u jednini, niti na vjerskoj niti na nacionalnoj osnovi. Cijeli svoj život sam posvetio branjenju manjina. A da sam fizički htio, ono što su oni htjeli, ja bih to na drugi način", kazao je Radulović novinarima ispred Osnovnog tužilašva u Podgorici.

Njih dvojica se terete za nasilničko pnašanje i ugrožavanje sigurnosti, a prijave protiv njih podnijeli su poslanici DPS-a Miodrag Vuković, Ljuiđ Škrelja i Marta Šćepanović.

Podsjećamo, poslanici DF-a izvrijeđali su i nasrnuli na kolege iz vladajuće koalicije u holu Skupštine 15. februara nakon glasanja za skidanje imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Prošle sedmice Knežević, Radulović i Đukanović negirali su tokom saslušanja u Centru bezbjednosti da su vrijeđali na nacionalnoj osnovi poslanike DPS-a.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније