Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

25. 02. 2017. 14:30 >> 14:05
14

REAGOVANJE SDP-A

"Marović piše saopštenja DPS-a"

Osnovano sumnjamo da saopštenja DPS u posljednje vrijeme piše niko drugi do Svetozar Marović, jer tako konfuzna štiva može pisati samo neko ko ne zna gdje politički udara i ko je zaokupljen kako da odbrani blaga opljačkana od naroda, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

 

Iz te stranke su reagovali na jučerašnje saopštenje DPS-a u kojem se navodi da je Ranko Krivokapić vječito nezadovoljan svojom pozicijom u politici, krenuo je ovih dana u medijsku ofanzivu ne bi li makar malo popravio svoj položaj u opozicionim redovima.

“Ostavljamo mogućnost i da griješimo jer u DPS, na žalost ogromne većine poštenih članova, ima još Marovića, pa je konfuzija, pogubljenost i strah od pravde postala zajednička crta mnogih u ovoj partiji. Već smo rekli - nigdje vrh DPS nije krenuo a da tamo prethodno nije otišao njihov ideolog Svetozar Marović, pa nema razloga za sumnju da će tako biti i ovoga puta”, poručuju iz SDP-a.

Oni dodaju kako ih ne čudi zašto DPS toliko, kako su naveli, bestidno govori neistine.

“Jasno je da je gnusna laž zadnja odbrana svih autokratija. Jasno je i da ko krade taj i laže. Lažima i lažnim patriotizmom svaka autokratija brani opljačkano od naroda. I to nije ništa novo - takvih primjera ima puno u istoriji. Zato je veliki Semjuel Džonson i rekao još krajem 18.vijeka da je patriotizam je posljednje utočište za hulje”, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, ne treba ići tako daleko u istoriju.

“Takvim patriotizmom se branio vaš mentor Slobodan Milošević, posebno u posljednjem periodu svoje vladavine. Kao njegove dobre sluge, sem što ste sa njim zajedno rušili, ratovali i pljačkali, zbog čega ćete jednog dana odgovarati, naučili ste i da ga slušate. Zato ga sada i kopirate. Vi ste dobar sluga jačima a loš gospodar svom poharanom narodu. Mi znamo da vi Crnu Goru poistovjećujete sa vama, jer je i to obrazac svih autokratija. I znamo da u takvom stanju nijeste svjesni kolika je to uvreda i poniženje za Crnu Goru. Da su naši preci  voljeli i branili Crnu Goru kao vi ne bi kamen na kamen od nje ostao”, smatraju u SDP-u

Oni poručuju da DPS i SDP nijesu dio iste Crne Gore.

“Vaša je Crna Gora ratnih zločina, deportacija, Sveta Marovića, Deripaske, međunarodnih potjernica. Sve ono čime se vi ponosite pristojni ljudi se stide. I dolazi vrijeme kada vi nećete moći da pitate već da odgovarate na pitanja. I to što vas posebno pogađa, ona pravosudna, a ne politička. Eto, tek samo radi treninga, mi vas politički možemo pitati – Zasto toliko lažete i kradete? Kada ćete raskinuti Sporazum sa Putinovom Jedinstvenom Rusijom koji ste sklopili zajedno sa Milanom Knezevićem? Zašto se, nakon što pokradete građane, odričete od Crne Gore”, upitali su iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније