Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

24. 02. 2017. 17:22 >> 16:59

MUP SAOPŠTIO

U Herceg Novom 24.995 birača

Pravo glasa na predstojećim lokalnim izborima u opštini Herceg Novi ima 24.995 građana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

U odnosu na parlamentarne izbore, održane 16. oktobra prošle godine, u birački spisak je uisano 20 građana manje.

Novoupisanih birača je 191 - 166 birača koji su biračko pravo stekli punoljetstvom, 17 birača koji su prijavili prebivalište u Crnoj Gori i sedam birača koji su biračko pravo stekli prijemom u crnogorsko državljanstvo.

Broj birača za koje je izvršena promjena upisa na osnovu prijave, odnosno odjave prebivališta u Crnoj Gori je 88.

Broj birača brisanih jer su preminuli je 144, jedan je izbiirsan zbog gubitka crnogorskog državljanstva, a dva birača zbog odjave prebivališta van Crne Gore.

Iz MUP-a su saoštili da birač može izvršiti uvid u birački spisak i direktno, preko internet portala www.biraci.me.

"Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. S obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine (jedinice lokalne samouprave)", navodi se u saopštenju.

Izboru u Herceg Novom zakazani su za 7. maj.

Podsjećamo, Odbornici lokalnog parlamenta u Herceg Novom 3. februara su donijeli odluku o skraćenju mandata aktuelnom sazivu Skupštine opštine, što znači da predstoje prijevremeni izbori u toj opštini.

Mediji su danas prenijeli da opozicija najozbiljnije razmatra opciju bojkota, kao što je to jedinstveno urađeno u slučaju nikšićkih izbora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније