Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

24. 02. 2017. 14:39 >> 14:15
5

DF

Iniciraće sastanak opozicije

Demokratski front (DF) danas će inicirati sastanak opozicije na kojem će dogovoriti buduće zajedničko političko djelovanje u susret narednim izazovima, saopštilo je Predsjedništvo tog političkog saveza.

 

„Ostajući posvećeni našem strateškom cilju - političkim promjenama i smjeni diktatorskog korumpiranog režima i jačanju međusobnog povjerenja unutar opozicije, DF će danas inicirati sastanak opozicije na kojem ćemo dogovoriti buduće zajedničko političko djelovanje u susret izazovima koji nas očekuju“, poručili su iz Predsjedništva DF-a.

Oni su naveli da ostaju čvrsto opredijeljeni za jedinstvo i zajedničke aktivnosti opozicije na, kako su dodali, smjeni diktatorskog režima koji zemlju vodi ka bankrotu i sukobima.

„Cijenimo da su napadi dijela opozicije na DF, bez ikakvog povoda sa naše strane u čemu prednjači Ranko Krivokapić i Socijaldemokratska partija, kontraproduktivni i ne doprinose snaženju međusobnog povjerenja i ostvarivanju zajedničkog cilja - smjene ovog režima“, smatra Predsjedništvo DF-a.

DF je, kako su rekli, zbog svoje snage, hrabrosti i upornosti u antirežimskoj borbi, pod brutalnom medijskom, političkom harangom i progonom zloupotrebljenih dijela tužilaštva i pravosuđa.

Iz tog političkog saveza kazali su da je najmanje što očekuju od kolega iz opozicije politička korektnost i zaustavljanje „ovih ničim izazvanih napada na njih“.

„Imajući u vidu nastavak brutalne kampanje progona i represiije prema DF i od Vlade Duška Markovića, ostajemo otvoreni za demokratsko rješenje duboke državne krize, ali smatramo da sa Demokratskom partijom socijalista, Đukanovićem i Markovićem ne treba voditi direktni i neposredni dijalog“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније