Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

23. 02. 2017. 16:09   >>  15:45

DARMANOVIĆ SA AMBASADORKAMA

Odlični odnosi sa Poljskom i Francuskom

Odnosi Crne Gore i Poljske su odlični, što potvrđuju značajni projekti koje renomiranni poljski investitori realizuju u Crnoj Gori, ocijenila je ambasadorka te zemlje u Podgorici, Irena Tatažinjska.

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je Tatažinjsku, koja je izrazila zadovoljstvo odličnim odnosima dvije države, što, kako je rekla, potvrđuju i značajni projekti koje renomirani poljski investitori realizuju u Crnoj Gori.

"Ponovila je punu podršku Poljske našim evropskim i evroatlantskim integracijama i spremnost za nastavkom pružanja političke i ekspertske pomoći", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Darmanović je istakao da Crna Gora veoma cijeni značajan doprinos koji je Poljska imala na crnogorskom integracionom putu, i zahvalio na spremnosti da spoljnopolitički prioriteti Crne Gore budu i dalje visoko na agendi Poljske.

Darmanović je ocijenio da su brojni uspješni projekti na polju ekonomije potvrda izuzetne saradnje dvije države.

Darmanović je, u razgovoru sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik, izrazio zadovoljstvo susretom, kao i tradicionalno prijateljskim odnosima između dvije države, koji su posljednjih godina dodatno unaprijeđeni.

Darmanović je zahvalio na podršci Francuske evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Crne Gore i regiona, koje, kako je ocijenio, predstavljaju garant stabilnosti na Balkanu.

U saopštenju se kaže da je Tudik je zahvalila na prijemu i izrazila očekivanje za nastavkom saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, ističiću neophodnost produbljivanja saradnje u oblasti ekonomije.

"Upoznala je sagovornika sa aktivnostima koje Ambasada Francuske sprovodi i prenijela snažnu zainteresovanost za veću zastupljenost francuskog jezika u Crnoj Gori", saopšteno je iz MVP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније