Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

22. 02. 2017. 16:05 >> 15:42
4

UVIJEK BILI ZA NATO

URA: Očigledna namjera DPS-a

Demokratska partija scijalista (DPS) je zagovornik zapadnih vrijednosti, koliko i kriminalci jake policije, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

"Prirodna reakcija razumnih ljudi na DPS-ovo proglašavanje državnih neprijatelja je mješavina smijeha i gađenja. Baš kao kada bi narko-dileri i razbojnici, u pokušaju umirivanja sopstvene savjesti, sebe predstavljali kao korisne članove društva, zabrinute za njegovu budućnost", istakao je član Koordinaciong odbora pokreta URA Zoran Mikić.

On je kazao da je DPS "uz pomoć svojih propagandista iz poslušnih medija", označio Uru kao “dio proruske opozicije koji, bojkotom parlamenta i izbora u Nikšiću, pokušava da zaustavi ulazak Crne Gore u NATO”.

"Da od početka nije poznata nedvosmislena prozapadna orjentacija pokreta URA, koja podrazumijeva i ulazak u NATO savez, ovo perfidno podmetanje bi možda obmanulo dio domaće i međunarodne javnosti. Međutim, koliko je takva prevara ipak smiješna, toliko je i očigledna namjera DPS-a i njihovih poslušnika da prikriju sopstvene tragove decenijskog služenja interesima ruskih tajkuna, ali i ponižavanja i čerupanja Crne Gore”, naveo je Mikić.

On ističe da činjenice pokazuju da “DPS suštinski nikada nije zastupao zapadne vrijednosti ili državne interese, već interese uskog kruga svojih tajkuna i organizovanih kriminalnih grupa”.

"Sjećamo se kako je lider DPS-a, deklarativno “čuvar prozapadnog kursa Crne Gore”, sa Putinovim oligarhom Olegom Deripaskom dogovarao prodaju Kombinata aluminijuma (KAP), koja se završila štetom od preko 130 miliona eura, koju su platili crnogorski građani. Taj isti “čuvar našeg suvereniteta” je, 24. septembra 2011. godine, poslao Branimira Gvozdenovića u Moskvu, da u ime DPS-a potpiše Sporazum o saradnji sa Putinovom Jedinstvenom Rusijom. Sa obzirom na demokratske kapacitete, slobodu govora i odnos prema ljudskim pravima Rusije, sporazum su potpisali – prirodni saveznici", saopštio je Mikić.

Mikić zaključuje da je “DPS srcem i ponašanjem nesporni ljubitelj Kremlja”, ali da, zarad prikrivanja uzurpacije vlasti i otimačine na svim poljima, sve snage koje se istinski bore za vrijednosti zapadne demokratije proglašava neprijateljima države i saradnicima Moskve.

"Neprihvatljivo je miješanje ruskih, ali i bilo kojih drugih inostranih zvaničnika, u unutrašnje stvari Crne Gore. Takav nedvosmislen stav, URA je ponavljala više puta. Za DPS je, sa druge strane, prihvatljiv svaki scenario koji im omogućava nastavak nelegitimnog vladanja, rasprodavanja obale i pljačkanja crnogorskih resursa", zaključio je Mikić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније