Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

17. 02. 2017. 14:46   >>  14:22 8

GLUŠICA PORUČILA

Borba majki je borba svih građana

Vlada Crne Gore mora obezbijediti novac i predložiti izmjene Zakona kojim će se vratiti stečena prava na naknade, kao i visina samih naknada za majke sa troje i više djece, saopštila je predsjednica Foruma žena GP URA Rajka Glušica.

 

Za Građanski pokret URA je neprihvatljivo retroaktivno smanjenje naknada.

“Pogotovo što je izglasano od strane nelegalne i nelegitimne skupštinske većine DPS-a. Smatramo neophodnim da naša država obezbijedi novac kojim bi se obezbijedila nesmetana isplata naknada za majke sa troje i više djece”, navodi se u saopštenju.

Glušica smatra da Crna Gora mora pokazati solidarnost sa svojim građanima, odnositi se sa poštovanjem prema majkama i djeci.

“Umjesto sa građanima, Vlada DPS-a i satelita, pokazuje solidarnost sa tajkunima i sumnjivim poslovnim partnerima koji su napravili poreski dug od preko 770 miliona eura, a Vlada u 2017. godini planira da naplati samo 12 miliona od ukupnog iznosa duga. Po ko zna koji put namjera vlasti je da svoje greške i neodgovornu politiku plaća novcem iz novčanika svih nas, građana Crne Gore. Vrijeme je da im kažemo da je dosta, da budemo ujedinjeni u odluci da više ne pristajemo na njihove krađe i obmane”, kaže Glušica u saopštenju.

Kako je kazala, Crna Gora može i mora biti solidarna, pravna i pravedna država koja će brinuti o onima kojima je pomoć potrebna.

“Vlada DPS-a i satelita je na početku svog mandata ukinula dječje dodatke za djecu nezaposlenih roditelja, smanjila naknade za majke sa troje i više djece, povećala cijene svih vrsta goriva. U isto vrijeme svakog dana nas zadužuju za dodatnih 1,6 miliona eura. Šta sljedeće da očekujemo od njih? I zato je ova borba za majke borba za bolju budućnost Crne Gore i istinsko društvo socijalne pravde. Zato je ovo borba svih građana”, zaključila je Glušica.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније