Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

17. 02. 2017. 13:43 >> 13:19
14

KRIVOKAPIĆ SAOPŠTIO

Potrebno smirivanje tenzija

Crnoj Gori potrebno je smirivanje velikih političkih tenzija i to je ključni državni interes u ovom trenutku, ocijenio je lider Socijaldemokratske partije (SDP), Ranko Krivokapić.

On je razgovarao juče sa ambasadorkom Francuske Kristin Tudik o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i evroatlantskim integracijama, i upoznao je sa aktuelnim političkim dešavanjima u zemlji i ključnim socio-ekonomskim problemima i izazovima sa kojima se suočavaju građani Crne Gore.

Lider SDP-a je rekao da je glavni cilj SDP-a pronalazak rješenja za izlazak iz političke krize, uz ponavljanje parlamentarnih izbora, zajedno sa predsjedničkim koji bi se održali najkasnije u prvoj polovini 2018. godine.

"Crnoj Gori je neophodno smirivanje velikih političkih tenzija i to je ključni državni interes u ovom trenutku. SDP će, kao i krajem 2015. godine, kada smo pokrenuli parlamentarni dijalog i zajedno sa EU vratili mir na podgoričke ulice, i sada raditi na političkom rješavanju krize. SDP je svjestan da na raznim stranama postoje oni kojima odgovara nestabilnost i koji priželjkuju i prizivaju političke i pravosudne scenarije koji zakonomjerno vode u sukobe", rekao je Krivokapić.

Naveo je da SDP, jedina od osnivanja, baštini iste programske vrijednosti privrženosti EU i NATO integracijama.

"Crna Gora će veoma brzo postati punopravni član NATO, a u tom trenutku će protagonisti politike podjela izgubiti i posljednju kartu kojom zavađaju i dijele narod, kako bi uporedo sa tim sprovodili brutalnu poharu sopstvene države, krijući se iza lažnog patriotizma i navodne privrženosti Crnoj Gori", rekao je Krivokapić.

Ocijenio je da je Francuska oduvijek bila iskreni partner Crne Gore u širenju evroatlantskih vrijednosti, i tom prilikom se zahvalio na ratifikaciji Protokola o pristupanju Crne Gore u članstvo u NATO.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније