Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ rtcg.me - Dan; Objavio: I. P. ]

17. 02. 2017. 09:54 >> 09:53
52

ZA 16. MART

Odgođeno suđenje Kneževiću

Suđenje predsjedniku Demokratske narodne partije (DNP) i funkcioneru DF-a Milanu Kneževiću, koje je trebalo da počne danas, odgođeno je za 16. mart.

 

Knežević se sumnjiči da je u noći protesta, 17. oktobra 2015. godine, kada su uklanjani šatori ispred zgrade Skupštine, nasrnuo na policajca i počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. 

On je za Dan saopštio kako nema dileme da je sve ovo nastavak progona DF-a i njega kao predsjednika stranke koja je konstituent tog političkog saveza.

"Jasna je namjera tužilaštva da me poslije godinu i po osudi na kaznu zatvora od šest mjeseci kako bi mi automatski prestala poslanička funkcija i time pokušali da me eliminišu iz političkog života. Nijesam se uplašio te mogućnosti, ne postoji ta kazna koja bi me mogla zaustaviti u političkim aktivnostima koje sprovodim ovih mjeseci, kao što je organizovanje narodnog referenduma oko učlanjenja u NATO, i rad na afirmisanju ideje o srpsko-bošnjačkom pomirenju. Svjestan sam činjenice da mogu da završim u zatvoru, ali i oni moraju biti svjesni činjenice da ja ostajem predsjednik partije koji je spreman da nastavi političku borbu, uvjeren da se nalazi na pravom putu", kazao je Knežević za Dan.

 

 

Пратите нас на

Коментари52

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније