Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 06. 2013. 08:37   >>  08:41

TEST

Milić: Uskoro o povjerenju Vladi

Lider SNP-a Srđan Milić ocijenio je da će Anketni odbor, koji će se baviti prikupljanjem činjenica oko afere „Snimak“, imati težak posao jer će, kako je kazao, partije na vlasti pokušati da izazovu probleme kako se ne bi ušlo u suštinu samog problema.

 

 

On je u intervjuu „Danu“ istakao i da je cilj radne grupe za izborno zakonodavstvo da onemogući bilo koga da zloupotrebljava svoju funkciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova MUP zbog ostvarivanja interesa partija na vlasti.

Milić je rekao da je namjera da se stvore uslovi kako se ne bi dešavale stvari poput onih koje su bile vezane za registar prebivališta, birački spisak „i sve anomalije nastale nakon 2001. godine“.

„Kada je kroz izmjene zakona bilo onemogućeno da političke partije imaju uvid u to kako se vodi irački spisak. Danas se registar prebivališta, koji je osnova za birački spisak, vodi u MUP-u, a birački spisak sam po sebi vodi u lokalnoj samoupravi. Imamo inicijativu ministra unutrašnjih poslova i javne uprave Raška Konjevića da bi to trebalo objediniti na jednom mjestu“, kazao je Milić.

Komentarišući to što se stiče utisak da su zaključci o KAP-u, koje je Vlada odbila da prihvati, donijeli više štete nego koristi SNP-u, jer su uslijedile kritike opozicionih stranaka i NVO sektora zbog saradnje SNP-a sa DPS-om, Milić je kazao da ne može govoriti o utisku javnosti.

Vrijeme pokazalo da je SNP u pravu

 „Mogu govoriti o jednom neprincipijelnom frontu između Vlade, pojedinih opozicionih partija i NVO, koje ama baš nikakve veze nemaju sa procesom koji se odvijao oko KAP-a, a u vezi sa zaključcima. Od početka smo govorili da nećemo dozvoliti da nijedan cent obaveza koje je stvorila Vlada pređe na građane, i to smo zaključcima i obezbijedili. Međutim, počela je besomučna, neistinita i nepoštena kampanja da će SNP gurnuti Crnu Goru u dužničko ropstvo. To je neistina, jer se u ropstvo niko ne može gurnuti ako prethodno nije obezbjeđeno dodatno zaduživanje“, rekao je Milić.

Smatra i da je vrijeme majstorsko rešeto, te da je i ovoga puta pokazalo da je SNP bio u pravu. 

„Sve ćemo da izvedemo na čistac kada predamo interpelaciju o povjerenju Vladi. Tog trenutka će morati da objasne o čemu se radi i oni koji su, iz sebi poznatih razloga, podržali ovakvu hajku Vlade na SNP. Najviše mi smeta kukavičluk kolega poslanika, koji formalno predstavljaju opoziciono biračko tijelo, i nikad u direktnom razgovoru, ni na odboru, ni u Skupštini, nijesu istakli da se ne slažu sa našim zaključima, ali su pokušali da naprave nemoguće i zalijepe ektiketu SNP-u“, rekao je Milić.

On je naveo da su u zaključku SNP-a, ciljne grupe bili radnici KAP-a, Rudnika boksita, a i svi ostali radnici širom Crne Gore.

Uskoro o povjerenju Vladi

„Kao i građani za koje smo se izborili da im ne budu povećane cijene struje i da više nema subvencija, kao i činjenica da smo obezbijedili da krivična djela iz procesa privatizacije ne zastarijevaju. Sve smo to uradili, a sada je Vlada dala kontraprojekat i na volšeban način pokušala i uspjela da prebaci odgovornost sa sebe na Skupštinu. Dovedena je pred zid i mora ponovo da vrati sebi odgovornost i proba da riješi pitanje KAP-a. Mi smo u svojim zaključcima imali rješenje - treba raskinuti ugovor sa CEAK-om, nijedan cent ne treba da se plati za raskid tog ugovora, Državna revizorska institucija treba da iskontrolite dugove, da se započne sanacija životne sredine u iznosu od 70 miliona eura“, kazao je Milić.

On je istakiao i da će „uskoro“ predati interpelaciju za pokretanje pitanja povjerenja Vladi.

„Vlada je donijela odluku koja je u Skupštinu stigla tek 6. juna, što znači da joj je 20 dana trebalo da proslijedi akt. Najavio sam pokušaj revidiranja zaključaka. SNP to neće prihvatiti. Trebaće im neka druga većina, a ne bih se čudio da to bude neko iz opozicije“, rekao je on, ne precizirajući na koga tačno misli.

Milić je rekao da se ne ljuti na one koji ne znaju mnogo o KAP-u, već na one koji znaju dosta o tome i pokušavaju da zaborave šta je struka „baveći se jeftinim primitivnim tračarenjem putem saopštenja da bi nama napravili šteta“.

„E, ti imaju problem, jer SNP ne mogu uništiti, a ne znam koji je njihov motiv da nas napadaju. Motiv može jedino da im bude da podrže Vladu da pokloni 43 miliona eura CEAC-u“, poručio je Milić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније