Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Dnevne novine ]

08. 02. 2017. 08:10   >>  07:48 1

RIGOROZNA BS

Kazna ko ne plati članarinu

Bošnjačka stranka donijela je odluku o članarini u partiji, prema kojoj su članovi stranke obavezni da plate euro mjesečno. Za članove opštinskih odbora članarina iznosi dva eura, za one koji su u Glavnom odboru tri eura, dok članovi Predsjedništva BS plaćaju pet eura za mjesec, pišu Dnevne novine.

 

“Član BS koji se nalazi na nekoj od funkcija u organima vlasti na državnom ili lokalnom nivou javnim preduzećima, ustanovama ili drugim pravnim licima čiji je osnivač država ili lokalna samouprava tri odsto od neto zarade“, navodi se u odluci stranke.

Prema ovom rješenju, članovi BS koji se nalazi u organima upravljanja ustanova ili preduzeća sedam odsto neto zarade. Bošnjačka stranka, međutim, ima i kaznenu odredbu za one koji šest mjeseci ili duže ne plaćaju članarinu.

“Član BS koji ne plaća članarinu 6 ili više mjeseci ne može biti kandidat za člana organa BS kao ni kandidat BS za funkcionera u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti“, navodi se u odluci.

U HGI donijeli su odluku da pojedinačna članarina iznosi šest eura godišnje, a za članove porodice koji su članovi HGI, obezbijedili su “popust”.

“Visina članarine po pojedinom članu na godišnjem nivou iznosi  šest eura. U porodicama u kojima ima dva ili više članova HGI visina članarine ta sve članove iznosi 12 eura. Članarine su oslobođeni đaci studenti socijalni slučajevi i svi oni čija su primanja ispod prosječne zarade“, piše u odluci HGI.

Socijaldemokrate Ivana Brajovića i Socijaldemokratska partija Ranka Krivokapića, imaju identične odluke o članarini.

“Funkcioneri ovih partija na na lokalnom ili državnom nivou koji je izabran u ime partije u obavezi je da plaća članarinu u iznosu od 3 odsto ličnog primanja, s tim da novčani iznos na mjesečnom nivou ne može preći 10 odsto prosječne zarade u Crnoj Gori za prethodnu godinu“, piše u njihovoj odluci.

“Član partije koji pored stalnog zaposlenja obavlja neku drugu funkciju u javnom sektoru obavezan je plaćati članarinu u iznosu od 10 odsto ličnog primanja“, odlučeno je u SDP i SD.

U obje partije studenti, penzioneri i nezaposleni oslobođeni su plaćanja članarine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније