Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

08. 02. 2017. 08:03 >> 13:02
18

KNEŽEVIĆ SAOPŠTIO

Nikić bio prevodilac opoziciji

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, saopštio je da je Ananije Nino Nikić, kojeg je srpski obavještajac Slavko Nikić doveo u vezu sa pripremom terorističkih napada u Crnoj Gori i za čije hapšenje je izdat nalog, prevodio svim vodećim opozicionarima tokom 2015. i 2016. godine.

Knežević je kazao da se njegove tvrdnje mogu lako provjeriti.

"Ananije Nikić nije nikakva nepoznata ličnost ili neki tajni operativac, već čovjek kog odlično znaju svi vodeći opozicioni političari u Crnoj Gori, koji su se sretali sa njim, jer je on čovjek koji je doveo ruske televizije i radio kao prevodilac za vrijeme oktobarskih i septembarskih protesta 2015. godine i 2016. godine", rekao je Knežević za Pobjedu.

Nikić je, u međuvremenu, osumnjičen od strane Tužilaštva za stvaranje kriminalne organizacije i izdat je nalog za njegovo hapšenje.

Upitan da prokomentariše tvrdnje Demokrata i Socijaldemokratske partije, koji su u odvojenim saopštenjima, eksplicitno tvrdili da Aleksa Bečić i Ranko Krivokapić nijesu koristili Nikićeve usluge, niti da imaju bilo kakve veze sa njim, Knežević je kazao da to što "sada neki pokušavaju da pobjegnu od tih poznanstava i susreta sa njim – rade neuspješno".

"Čitava Crna Gora, i ona opoziciona Crna Gora, dobro zna da su koristili njegove prevodilačke usluge, da su se sretali i razgovarali na različite teme i da je to neumoljiva činjenica, sviđalo se to nekom ili ne", naveo je Knežević.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније