Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

31. 01. 2017. 18:32 >> 18:09

ZENKA I AMBASADOR

Jačati saradnju s Palestinom

Otvaranje Ambasade Palestine u Podgorici unaprijediće saradnju između dvije države i afirmisati potencijale države Palestine u prijateljskoj Crnoj Gori, ocijenjeno je na sastanku ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke sa ambasadorom Palestine u Crnoj Gori, Rabijem Alhantoulijem.

 

Zenka je podsjetio da je Palestina bila među prvim državama koje su priznale obnovu crnogorske nezavisnosti i na taj način, kako je kazao, podržala vrijednosti državne politike Crne Gore - multietničnost, multikonfesionalnost i multikulturalnost.

"U Crnoj Gori, manjinski narodi imaju mogućnost i priliku da, zajedno sa predstavnicima većinskog naroda, direktno utiču na integracione procese države Crne Gore, a rezultati koje donosi takva saradnja su jedini održivi", istakao je Zenka.

Alhantouli čestitao je ministru na imenovanju i poželio mu uspješan mandat.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstvo, istakao da je Crna Gora ostvarila značajan uspjeh u oblasti poštovanja ljudskih prava u pretpristupnim pregovorima za članstvo u Evropskoj uniji i izrazio uvjerenje da će nastaviti uspješno da ispunjava svoje obaveze na integracionom putu.

Tokom razgovora, ambasador je upoznao ministra sa situacijom u Palestini, kao i sa spremnošću da tokom svog diplomatskog mandata ojača saradnju države Crne Gore i Palestine.

"Sa sastanka je poručeno da će dvije zemlje, u narednom periodu, jačati saradnju u oblasti unaprijeđenja ljudskih prava i sloboda, te promociji njihove važnosti", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније