Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

21. 01. 2017. 10:45 >> 20:58
54

MARKOVIĆ TRAMPU

CG pouzdan partner Amerike

Crnogorski premijer Duško Marković uputio je čestitku Donaldu Trampu povodom stupanja na dužnost predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

 

Marković je u čestitki naveo da je uvjeren da će SAD pod Trampovim vođstvom "u današnjem svijetu punom bezbjednosnih i ekonomskih izazova nastaviti da igraju ključnu ulogu, kao jedan od lidera slobodnog i demokratskog svijeta".

"Sjedinjene Države će u Crnoj Gori uvijek imati pouzdanog partnera u našim zajedničkim naporima da se obezbijedi dugoročna stabilnost na Zapadnom Balkanu i osigura njegova evroatlantska i evropska perspektiva. Prijateljstvo dvije zemlje iskovano je u teškim i izazovnim vremenima za naš region, kada je utemeljeno na principima pouzdanosti i čvrstog povjerenja, koji su temelj našeg savezništva i u budućnosti", navodi se u čestitki premijera Markovića.

Predsjednik Vlade je izrazio zadovoljstvo činjenicom da istorijsko prijateljstvo i strateško partnerstvo dvije zemlje najdublji iskaz imaju "u kontinuiranoj podršci i pomoći Sjedinjenjih Država u sprovođenju sveobuhvatnih reformi i ostvarivanju evroatlanskih i evropskih aspiracija Crne Gore".

"Vjerujem da će to dodatno biti potvrđeno i skorom ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, što je u skladu i sa porukom iz Vašeg inauguralnog govora da će 'SAD ojačati sve svoje saveze'. Sa uvjerenjem da će tokom Vašeg mandata odnosi između Crne Gore i Sjedinjenih Država biti dodatno unaprijeđeni kroz dalje jačanje partnerstva i saradnje, molim Vas, gospodine Predsjedniče, da primite izraze mog najvišeg uvažavanja", navodi se u čestitki Markovića.

Пратите нас на

Коментари54

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније