Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

19. 01. 2017. 19:15 >> 18:52
15

PREOKRET U KOTORU

SNP nudi manjinsku podršku opoziciji

Kotorski SNP nudi danas da podrži manjinsku vlast ostalih opozicionih partija pošto je ostatak opozicije odbio da podrži manjinsku vlast SNP-a u tom gradu. Predsjednik kotorskog SNP-a Branko Ivanović kazao je da su se na ovaj potez odlučili i pored nekorektnog ponašanja drugih opozicionih partija. Njihovi uslovi su da ta partija dobije kontrolnu funkciju, kroz lokalni parlament i bordove direktora. Demokratska Crna Gora, Demokratski front, Socijaldemoklratska partija i Građanski pokret Ura, kojima sad SNP nudi podršku za manjinsku vlast, na kktobarskim lokalnim izborima osvojili su 14 mandata. Sa SNP-ova 3 opozicija ima ukupno 17 mandata, koliko je većina za formiranje nove vlasti.

"SNP Kotor odlučio je da ponudi manjinsku podršku Demokratskoj Crnoj Gori, Demokratskom frontu, Socijaldemokratskoj partiji i Građanskom pokretu URA za formiranje vlasti u Kotoru", izjavio je šef kotorskog SNP-a Branko Ivanović.

Kaže kako njihova ponuda dolazi nakon toga što su ove stranke prethodno javno nudile manjinsku podršku SNP-u, a kada su to iz SNP-a i zvanično zatražili - oni su se predomislili.

"Konstatujem da to nijesu na zvaničan i politički pristojan način pravovremeno i saopštili, nego su političkim igrama, neprimjerenim onima koji žele da stvaraju partnerstvo, prolongirali formiranje nove vlasti u Opštini Kotor. Uprkos svemu tome, ponavljam, nudimo pomenutim partijama našu manjinsku podršku", kaže Ivanović.

Pojašnjava da to podrazumijeva manjinsku podršku SNP-a ovim strankama za kompletnu izvršnu vlast u Kotoru.

"Uz ostvarivanje naše kontrolne funkcije u lokalnom parlamentu i bordovima direktora", kazao je, u izjavi za javnost, Ivanović.

On konstatuje da su se na ovaj potez odlučili i pored brojnih nekorektnih i uvredljivih izjava predstavnika ovih partija u prethodnom periodu na račun SNP-a.

"Jer nam je, kao ozbiljnom i odgovornom političkom subjektu, prioritet svih prioriteta formiranje nove vlasti u Kotoru. SNP je, takođe, ovom ponudom, potvrdio svoj ranije saopšteni princip da neće biti ponovljenih izbora u Kotoru", poručuje Ivanović, navodeći kako u kotorskom SNP-u smatraju da ne postoje razlozi da se na ovu njihovu ponudu odmah ne odgovori i uđe u njenu realizaciju. 

"Naša ponuda predstavlja test odgovornosti za ove partije prema građanima Kotora, odnosno pokazatelj da li će se, bez bilo kakvih dodatnih izgovora ili ucjena, pristupiti formiranju nove vlasti", zaključio je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније