Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

28. 12. 2016. 17:35   >>  30. 12. 2016. 08:58 4

KOTORSKA OPOZICIJA

"Čitav grad žrtva pojedinaca iz SNP-a"

Kotorski odbori Demokrata, Demokratskog fronta (DF), Građanskog pokreta Ura i Socijaldemokratske partije (SDP) saopštili su da, na stolu, u Kotoru postoji samo jedna ponuda - da svi zajedno, bez uslovljavanja, prema izbornom rezultatu, formiraju vlast bez Demokratske partije socijalista (DPS), a da Socijalistička narodna partija (SNP) od 16. oktobra ucjenjuje, uslovljava i odlaže odluke.

"Nakon što je predsjednik OO SNP Kotor zakazao sjednicu Skupštine opštine Kotor, iako su ga na jučerašnjem sastanku predstavnici opozicionih političkih subjekata, Demokrata, Demokratskog fronta, SDP i GP URA podsjetili na pravne činjenice da se najprije mora okončati Konstitutivna sjednica Skupštine izborom predsjednika, kao i da predsjedavajući nema pravo da saziva novu sjednicu Skupštine, te da bi to predstavljalo zloupotrebu pozicije predsjedavajućeg i kršenje Poslovnika i da naši predstavnici neće učestvovati u radu takve sjednice sve dok ne postignemo kompletan dogovor, radi cjelokupne crnogorske i kotorske javnosti, ukazujemo na činjenicu da je Kotor zarobljenik i žrtva pojedinaca iz lokalnog i državnog SNP-a", navodi se u zajedničkom saopštenju Demokrata, DF-a, GP Ura i SDP-a. 

Iz ta četiri opoziciona politička subjekta navode da se odluka o privremenom finansiranju i njeno donošenje može odložiti i donijeti tokom januara.

"Bez ikakvih posljedica po funkcionisanje lokalne uprave i bez prijetnje od uvođenja privremenih mjera, pa opravdanja i pozivi iz SNP-a da se zbog interesa građana ide u ovaj postupak ne mogu da prikriju namjeru da zajedno sa DPS-om i njihovim satelitima žele da postignu kvorum i usvajaju odluke u ovom osjetljivom političkom trenutku, kao i da se ostavi mogućnost DPS-u da nesmetano vlada naredna tri mjeseca. Kao odgovorni politički subjekti u ovoj nezakonitoj političkoj igranci SNP-a, DPS-a i njihovih satelita nećemo učestvovati", poručuje se u saopštenju

Demokrate, DF, GP Ura i SDP kažu kako su od 16. oktobra uveče spremni da na bazi izbornih rezultata, ravnopravno i partnerski sa SNP-om formiraju lokalnu upravu u kojoj neće participirati DPS. 

"Od tog dana pa do danas trpimo, radi opozicionog jedinstva i na državnom i na lokalnom nivou, ucjene, uslovljavanja i raznorazna odlaganja od strane SNP-a. Ovakvo njihovo ponašanje ukazuje na loše namjere prema našim naporima da formiramo upravu bez DPS-a, kako bi u konačnom prikrili i njihovu sveukupnu partijsku slabost, oličene kroz kontradiktorne i dijelom netačne izjave ovog političkog subjekta. Obavještavamo javnost i rukovodstvo SNP-a da na stolu u Kotoru postoji samo jedna ponuda: da svi zajedno, bez uslovljavanja, u punom kapacitetu, u mjeri izbornog rezultata formiramo upravu bez DPS-a. Sve drugo bi predstavljalo neozbiljni eksperiment i iznevjeravanje volje više od 6 hiljada glasača u kojem nećemo učestvovati", zaključuje se u zajedničkom saopštenju četiri kotorska politička subjekta.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније