Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 06. 2013. 20:34 >> 20:34
4

ĐUKANOVIĆ - RIKER

SAD nikada ne zaboravljaju prijatelje

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao je danas sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a za evropske i evroazijske poslove Filipom Rikerom.

Sjedinjene Američke Države i Crna Gora imaju izuzetno dobre i prijateljske odnose, zasnovane na međusobnoj saradnji i povjerenju, poručeno je tokom razgovora.

 

 

 Premijer Đukanović je uputio poruke zahvalnosti Vladi SAD-a na kontinuiranoj podršci koju pruža u ostvarivanju prioritetnih vanjskopolitičkih ciljeva Crne Gore, te istakao da će Vlada nastaviti, i u predstojećem periodu, sa predanim radom na ispunjavanju kriterijuma i standarda potrebnih za punopravno članstvo u NATO i EU. Reformske procese koji su sastavni dio evropske i evroatlantske agende doživljavamo, prije svega, kao unutrašnju potrebu i shvatamo njihovu važnost za dostizanje boljeg kvaliteta života crnogorskih građana – kazao je predsjednik Vlade.

Visoki zvanučnik Stejt Dipartmenta istakao je da SAD bez obzira na obaveze koje nameće globalna agenda, uvijek i pomno prate dešavanja na Balkanu. Riker je istakao da je Crna Gora na pravom putu i poručio da uvijek možemo računati na pomoć i podršku u političkim, ekonomskim i drugim pitanjima značajnim za budućnost Crne Gore i saradnju dvije države, jer SAD nikada ne zaboravljaju svoje prijatelje.

Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o aktuelnim pitanjima na Zapadnom Balkanu, posebno je pozdravljeno postizanje Sporazuma između Beograda i Prištine, kao i istaknut značaj punopravnog članstva Hrvatske u EU, što je najbolja potvrda ispravnosti evopskih aspiracija ostalih zemalja u regionu i potvrda politike proširenja EU.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније