Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

21. 12. 2016. 14:26 >> 14:05
3

SNP KOTOR

Traže manjisku podršku opozicionih partija

Socijalistička narodna partija uputila je opozicionim partijama prijedlog da manjinski podrže SNP prilikom formiranja vlasti u Kotoru, čime bi, kako su naveli u saopštenju, ravlašćivanje Demokratske partije socijalista bilo odmah realizovano.

 

Iz SNP-a su Demokratskoj Crnoj Gori, Demokratskom, frontu, SDP-u, GP URA predložili model kojim će, kako su naveli, će taj cilj u najkraćem mogućem roku biti ostvaren.

“To bi značilo: podršku predlaganju i izboru kandidata SNP na političke funkcije, i to funkciju predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine; ostvarivanje kontrolne funkcije od strane Vaših subjekata kroz Skupštinu opštine i upravne odbore; ostvarivanje principa potpune depolitizacije lokalne uprave na način što će se na funkcije u lokalnoj upravi na konkursima koje predviđa zakon birati kandidati sa najboljim karakteristikama, te da neće biti kriterijum partijska pripadnost niti lično onanastvo već znanje, stručni kredibilitet, dosadašnje iskustvo i ostvareni rezultati”, navodi se u prijedlogu dostavljenom opoziciji.

Oni podsjećaju da je jedan od njihovih ključnih principa - depolitizacija upravo naglašena zbog činjenice, da je, kako navode, izbor partijskih kadrova bez obzira na stručnost dovela do ovako lošeg stanja lokalne uprave  i uspostavila sistem političke diskriminacije prilikom zapošljavanja , te da funkcije na koje se izbor po zakonu vrši konkursom ne mogu biti dijeljene putem koalicionih sporazuma, a da se zakon ne prekrši i ne sprovede politička diskriminacija.

“Kotor je i po svojoj kulturi, istoriji i tradiciji uvijek bio korak ispred drugih, i smatramo da je vrijeme da se specifičnost Kotora i na ovaj način iskaže tako što ćemo biti prva opština i prva vlast koja je na djelu primjenila u zakonu davno napisan princip depolitizacije”, navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније