Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

12. 12. 2016. 15:20 >> 14:57

DARMANOVIĆ S AMBASADOROM

Veoma dobri odnosi CG i Palestine

Crna Gora i Palestina imaju veoma dobre odnose, a zvanična Podgorica ima principijelnu poziciju u mirovnom procesu između Palestine i Izraela. To je, na sastanku sa ministrom vanjskih poslova, Srđom Darmanovićem, saopštio ambasador Palestine, Rabi Alhantuli.

 

Iz Ministarstva vanjskih poslova je saopštenio da je Alhantuli čestitao  je ministru Darmanoviću stupanje na dužnost i poželio uspješan mandat.

„Ambasador Alhantuli je ocijenio veoma značajanim napredak koji je Crna Gora do sada ostvarila u sveobuhvatnim reformama, kao i čvrstu posvećenost i političku volju koju  pokazuje u procesu evropskih i evroatlanskih integracija, te u tom  kontekstu istakao da je Crna Gora primjer za region“, navodi se u saopštenju.

Darmanović je, kako se dodaje, izrazio zadovoljstvo susretom i tradicionalno dobrim odnosima Crne Gore i Palestine, te iskazao interes crnogorske strane za dalje jačanje prijateljstva, razvoj bilateralnih odnosa i obostrano korisne saradnje.

„Sagovornici su se saglasili da postoji potencijal za snaženje saradnje dvije zemlje, posebno u oblasti kulture, turizma i ekonomije“, zaključuje se u saopštenju.

Zahvalni Grčkoj na podršci integracijama

Darmanović je danas razgovarao i s ambasadorom Grčke, Sotiriosom Atanasiuom.

Atanasiu je čestitao ministru stupanje na dužnost i ocijenio da su odnosi dvije države tradicionalno dobri i prijateljski.

„Tom prilikom je pohvalio rezultate koje je Crna Gora ostvarila na svom integracionom putu, naglašavajući da će njegova zemlja nastaviti da podržava proces evropske i evroatlantske integracije Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Darmanović je zahvalio Grčkoj na podršci u procesu evropske i evroatlantske integracije i podsjetio da je Grčka bila prva kontakt zemlja Crnoj Gori za NATO još0 2008. godine.

„On je ukazao na značaj nedavnog susreta s ministrom vanjskih poslova Grčke Nikosom Kocijasom, na marginama sastanka ministara vanjskih poslova država članica NATO-a u Briselu, tokom kojeg je potvrđeno obostrano zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa dvije zemlje i istaknuto da postoje mogućnosti za njihovo dalje unapređenje“, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka sagovornici su iskazali interes za unapređenje saradnje kroz intenziviranje političkog dijaloga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније