Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

02. 12. 2016. 21:22 >> 21:00
10

DF U NJEMAČKOJ

"Zeleni solidarni sa CG opozicijom"

Njemačka Partija zelenih spremna je da kroz program "Parlamentarci za Parlamentarce" pokrene širu akciju solidarnosti sa kolegama iz crnogorske opozicije, kazala je izvjestiteljka te stranke za političko-pravna pitanja Katja Kojl, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Lideri DF-a su se trećeg dana radne posjete Bundestagu sastali sa Kojl.

"Lideri DF-a su se zahvalili kolegama iz Zelenih koji su u kontinuitetu iskazivali interesovanje za stanje demokratije u Crnoj Gori a posebno za progon opozicije i napade na medije i kritičare rezima. Klub poslanika Zelenih je u više navrata koristio svoje pravo da od Savezne kancelarke Angele Merkel i Ministarstva spoljnih poslova, traži odgovore na pitanja u vezi stanja u Crnoj Gori, na osnovu komunikacije sa crnogorskom opozicijom", saopšteno je iz DF-a.

Kako se navodi u saopštenju, lideri tog političkog saveza i Kojl su se dogovorili da u narednom periodu nastave saradnju u cilju boljeg upoznavanja političke javnosti u Njemačkoj o problemima sa kojim se suočava opozicija u Crnoj Gori.

"Kojl je iskazala zabrinutost zbog nastavka nedemokratske klime u Crnoj Gori i progon opozicije od strane režima Đukanovića koja već godinama zabrinjava Zelene", navode iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније