Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

30. 11. 2016. 14:38 >> 14:50
13

RADNA POSJETA

Čelnici DF-a u Bundestagu

Funkcioneri Demokratskog fronta (DF), Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić, Branko Radulović i Predrag Bulatović, u radnoj su posjeti njemačkom Bundestagu, gdje su, kako je saopšteno, razgovarali sa Ditmarom Nitanom, izvjestiocem Bundestaga za Crnu Goru.

 

Lideri DF su, kako je saopšteno, upoznali Nitana o dešavanjima u Crnoj Gori na dana parlamentarnih izbora 16. oktobra.

"Ovdje u Njemačkoj za većinu nas koji intenzivno pratimo razvoj situacije u Jugoustočnoj Evropi, priča o navodnom pokušaju državnog udara doživljava se isključivo kao bajka za malu djecu pred spavanje", rekao je Nitan, navodi se u saopštenju DF-a.

Nitan je, navode iz DF-a, iskazao zabrinutost zbog, kako je saopšteno iz tog političkog saveza, "eskalacije političke krize u Crnoj Gori". Iz DF-a su prenijeli ocjene Nitana da je nedopustivo da se "demokratska opozicija, u jednoj evropskoj državi, tretira kao državni neprijatelj u najgorem 'erdoganovskom' stilu".

Lideri DF su se tokom dana susreli i sa Gernotom Erlerom, specijalnim izaslanikom Vlade Njemačke u OSCE-u, sa kojim su "razmjenili stavove o stanju političke kulture u Crnoj Gori".

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније