Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Vikend novine, Objavio: I. P. ]

26. 11. 2016. 07:48   >>  07:26 23

STOJILJKOVIĆ SMATRA

Miješanje Srbije u CG prošlost

Profesor beogradskog Fakulteta političkih nauka Zoran Stoiljković kazao je da se nakon eventualnog sastanka između lidera Demokratskog fronta (DF) i premijera Srbije, Aleksandra Vučića, neće ništa promijeniti, niti se može očekivati da Vučić riješi probleme ovog političkog subjekta.

 

"Vjerujem da se radi o čistim interesima čelnika Fronta da održavaju dobre odnose sa Srbijom. Čelnici DF su više puta označavali Vučića kao bliskog saradnika (Mila) Đukanovića. No, uprkos toj činjenici, trajni je interes prosrpske opozicije u Crnoj Gori da imaju dobre odnose sa spskim vlastima. Ne možete biti neko ko zagovara dobre odnose sa Srbijom, a ne biti bliski sa njenim vlastima. To je čisto očekivanje političkog profita od toga, ali ja mislim da su vremena miješanja srpskih vlasti u politiku u Crnoj Gori za nama", rekao je Stoiljković Vikend novinama.

On je saopštio da ne očekuje nikakve spektatuklarne rezultate nakon sastanka sa Vučićem, te da je dio DF-a razgovor sa srpskim premijerom tražio isključivo radi zaštite svojih političkih interesa.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније