Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

25. 11. 2016. 08:00 >> 08:04
55

BEŠIĆ SMATRA

DF bez Vučićeve podrške

Profesor Miloš Bešić ocijenio je da predstavnici Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević na sastanku, koji je najavljen za 15 dana, neće imati podršku premijera Srbije Aleksandra Vučića, prenosi Pobjeda.

"Ne postoji nikakav razlog zbog čega ih on ne bi primio, kurtoazno poslušao, iskazao svoju solidarnost sa srpskim narodom i pozvao se na dobru saradnju, tradicionalne odnose. Moja ključna konstatacija je da politički predstavnici Srba u Crnoj Gori ima da naiđu na topao prijem u Srbiji, imaće otvoren razgovor sa gospodinom Vučićem, ali mislim da gospodin Vučić ni na koji na čin, ni pojedinačno, lično, a niti politički u ime Srbije neće pružiti bilo kakvu otvorenu političku podršku njima. Štaviše, mislim da će Vučić vrlo eksplicitno reći da Srbija ne želi da se miješa u unutrašnja politička pitanja, ali da razume da u duhu saradnje ta pitanja treba rješavati", rekao je Bešić.

Prema njegovim riječima, Vučić je odbijao taj razgovor dugo, a sada ga je prihvatio.

"Tim odugovlačenjem je već smanjio specifičnu težinu sastanka. Drugo, vrlo ga je teško odbiti zato što znamo da se on sada doživljava i kao veliki regionalni faktor stabilnosti i o tome Vučić vodi računa, o tim stvarima da ima uticaj tamo gdje ga objektivno može imati i nema razloga da sebi oduzme kapacitete koji mu prirodno pripadaju. Treća stvar, očito da je Vučić puno naučio o politici posljednjih 15, 20 godina i jednostavno zna da održavanje dobrih kontakata sa svim stranama je pametna stvar u politici i da nema nikakve potrebe praviti samo jednosmjerna rješenja, jer ne znamo šta će se desiti u budućnosti, a s obzirom na ta dešavanja vi možete da dobijete ili nekakve dodatne političke poene ili političke packe", naveo je Bešić.

Пратите нас на

Коментари55

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније