Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

23. 11. 2016. 11:10 >> 13:23
29

SPORAZUM S DPS-OM

BS-u 10% pozicija "po dubini"

Bošnjačkoj stranci (BS) će prema koalicionom sporazumu s Demokratskom partijom socijalista (DPS), osim tri mjesta u Vladi, pripasti i deset odsto pozicija „po dubini“, kazao je za Radio Crne Gore član Predsjedništva BS, Rešad Sijarić.

 

On je podsjetio da će danas u Rožajama biti održana sjednica Glavnog odbora BS na kojoj će, kako je naveo, najverovatnije biti odlučeno da ta stranka prihvati koalicioni sporazum s Demokratskom partijom socijalista.

Sijarić je precizirao da je dogovorom predviđeno da BS pripadne mjesto potpredsjednika Vlade, koje bi „pokrio“ lider te stranke Rafet Husović, kao i resor rada i socijalnog staranja. Za drugu funkciju, kako je dodao, najozbiljniji kandidat je Osman Nurković.

„Trebalo bi još da nam pripadne i resor poljoprivrede ili saobraćaja. To još definitivno ne znamo. Moguće je da će nam pripasti Ministarstvo saobraćaja a ne poljoprivrede. U svakoj varijanti, najozbiljniji kandidat za drugi resor je Kemal Purišić“, naveo je Sijarić.

Upitan da li je zadovoljan ponudom DPS-a, Sijarić je rekao da je su tri mjesta u Vladi dovoljna, s obzirom na dva mandata koliko je BS osvojila na parlamentarnim izborima.

„Trebalo bi dobijemo i deset odsto pozicija i 'po dubini'. To je i za našu stranku bitnije od samih resora i to je optimalna cifra koja može da zadovolji potrebe članstva odnosno rukovodstva stranke“, zaključio je Sijarić.  

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније