Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

19. 11. 2016. 12:30 >> 12:21
3

BLAŽIĆ PORUČIO

Što prije formirati Vladu

Svi politički subjekti u Crnoj Gori trebalo bi da pokažu veći stepen odgovornosti kada je u pitanju formiranje Vlade, ocijenio je profesor Đorđije Blažić, dodajući da je to uslov svih uslova.

 

Blažić je agenciji Mina kazao da će kašnjenje u formiranju Vlade sigurno usporiti dinamiku izvršenja obaveza državnih organa.

„Ali svakako bi poželjno bilo da se Vlada formira što prije, i da iz ovog 'prelaznog' stanja stare pređe u Vladu punih kapaciteta“, rekao je Blažić.

Na pitanje kada bi, po njegovom mišljenju, mogla biti formirana nova Vlada, s obzirom na uslove koje, prema navodima medija, postavljaju partije manjina, on je odgovorio da nije čudno da se takve stvari dešavaju u „partitokratsko-oligarhijskom sistemu vladanja“.

„Kada imamo partitokratsko-oligarhijski sistem vladanja u državi, onda nije čudo što se takve stvari dešavaju i postaju pozornica političkih trgovina i interesa uskog kruga ljudi, ne sa ciljem ostvarivanja javnog, već ličnih interesa pojedinaca“, kazao je Blažić.

Prema njegovim riječima, tako je bilo u posljednjih 26 godina, i takva pojava se nastavalja „i trajaće sve dok ne dođu neki novi, mladi, obrazovani ljudi koji će svoju budućnost zasnivati na opštem interesu svih građana, a ne na pojedinačnim interesima umišljenih i vječitih partijskih oligahija“.

„To je jasno svakome ko hoće realno da sagleda stanje društvenih odnosa u našoj zemlji, ali jedino nije i nikada neće biti jasno onima koji su instalirali takav sistem i politiku, kao javnu i nadasve časnu djelatnost, pretvorili u sredstvo ostvarivnja ličnih interesa

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније