Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 06. 2013. 16:07 >> 12:19
1

POTVRDIO

Vučković: Pokrenut postupak zbog "Snimka"

Zamjenik vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković potvrdio je da je tužilaštvo pokrenulo postupak u vezi Afere Snimak.

 

"Mislim da je u osnovnom tužilaštvu devet predmeta protiv više lica i jedan predmet kod osnovnog državnog tužioca u Pljevljima. U tim predmetima se dnevno ažurno postupak. U pitanju je veliki broj dokaznih radnji koje treba preduzeti, veliki broj lica koje treba saslušati i učiniti brojne privjere kod državnoh organa i drugih istitucija", rekao je Vučković, prilikom potpisivanja Memoranduma o saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova, Vrhovnog državnog tužilaštva i NVO Građanska alijansa, čiji je cilj unaprjeđenje zaštite od mučenja, nečovječnog i ponižavajućeg postupanjima sa licima zadržanim u policiji.

On se tom prilikom osvrnuo i na primjer predmeta u tužilaštvu u Pljevljima, navodeći da je u periodu između 5. i 6. maja "pa negdje do polovine mjeseca, neophodno je bilo saslušati po pet svjedoka".

"Predmet je u operativnoj fazi sve se činjenice detaljno provjeravaju, koriste se svi mehanizmi i kontrole, i gdje god bi primijetili i imali osnovne sumnje za to, uključujući mehanizme upravnog inspekcijskog nadzora", rekao je Vučković.

On je rekao da su za te predmete određeni iskusni tužioci, kako bi se maksimalno ažurno postupilo.

"Zbog toga su rasterećeni od drugih predmeta u budućoj raspodjeli poslova, tako da se zaista nadam i procjenjujem da to neće biti neki rad u nedogled jer zaista nastojimo da dođemo do konkretnog rezultata", poručio je Vučković.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније