Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 02. 2013. 15:11   >>  17:32

BIRAČKI SPISAK

SNP: Više od 13.000 birača bez državljanstva

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je da je u biračkom spisku više od osam hiljada birača koji nemaju crnogorsko državljanstvo. Dodaju da je oko pet i po hiljada sa državljanstvom Srbije.

Potpredsjednik SNP-a Neven Gošović je podsjetio da Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika sadrži određenje da osoba koja je upisana u birački spisak, a bez podataka o državljanstvu ili joj je upisano državljanstvo neke od republika bivše SFRJ, ostaje u biračkom spisku ako do 31. decembra 2012. godine dostavi dokaz o crnogorskom državljanstvu.

Kod Ministarstva unutrašnjih poslova se, dodao je, vodi postupak po ranije podnesenim zahtjevima oko šest hiljada građana Crne Gore za prijem u crnogorsko državljanstvo.

»Do 7. februara, prema podacima kojima raspolažemo, niti jedan organ iz lokalne uprave nije vršio brisanje birača iz biračkog spiska zbog činjenice da to lice nije dostavilo dokaz o crnogorskom državljanstvu. Takav pristup po nama je opravdan i jedino moguć«, kazao je Gošović.

Kako je dodao, birački spisak za Opštinu Nikšić na današnji dan ne sadrži podatke o državljanstvu za 2.926 birača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније