Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

24. 10. 2016. 19:09   >>  18:48 8

BEČIĆ PORUČIO

"Demokrate druge po snazi u CG"

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da je ta stranka, "zahvaljujući intenzivnom radu, pobjedničkoj terenskoj kampanji, zdravoj ideji i pravim ljudima u jednoj krajnje neravnopravnoj utakmici po opoziciju, ponijele oreol druge partije po snazi na političkoj sceni Crne Gore".

Bečić je to saopštio u razgovoru sa austrijskim ambasadorom Johanom Frolihom i predstavnicima Narodne partije Austrije (OVP) koji su, ujednom članovi austrijske organizacije „Forchtensteiner Kreist“, koju čine aktivni, ali i bivši poslanici austrijskog Parlamenta i drugih institucija ove zemlje iz OVP. 

Bečić je, takođe, naglasio je da će Demokrate biti nosioci nove vlasti i u Budvi i u Kotoru gdje će, u veoma kratkom roku, sa partnerima iz opozicije, konstituisati novu izvršnu vlast, saopštili su iz stranke. 

"Bečić je naveo da su Demokrate partija budućnosti, jer su joj povjerenje na izborima poklonili i oni koji nikada nijesu glasali za neku partiju ili su u prošlosti glasali za neku drugu partiju. Razlog je taj što su Demokrate ponudile potpuno novu generaciju političara,koji su hrabri, stručni, beskompromisni u namjeri da suzbiju organizovani kriminal i korupciju u Crnoj Gori i da konačno otpočnu reformske procese.  S tim u vezi, Bečić je istako da su Demokrate partija koja je podnijela ubjedljivo najviše  prijava nadležnom Tužilastvu, ali je i izrazio zabrinutost u vezi sa primjetnom selektivnošću u radu Specijalnog tužilaštva", navodi se u saopštenju Demokrata.

Razmijenja su i mišljenja o parlamentarnim izborima koji su, kako stoji u saopštenju, prema mišljenju opozicije održani u atmosferi zloupotreba, nepovjerenja, neravnopravnosti, straha i antidemokratije.

"Šef delegacije, prof. dr Jozef Hohtl  zahvalio je predsjedniku Demokrata na detaljnim informacijama o radu i djelovanju Demokrata i pohvalio činjenicu da su Demokrate, uz veliko zalaganje i u najkraćem mogućem vremenu postigli značajan rezultat. On je, takođe, iskazao interesovanje u pogledu toga na koji način Demokrate vide rasplet situacije nakon parlamentarnih izbora, kao i o budućem djelovanju Demokrata", zaključuje se u saopštenju te partije.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније