Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

23. 10. 2016. 17:03 >> 16:39
21

DRAŠKOVIĆ OCIJENIO

"Paralelne strukture Srbije iza pokušaja napada"

Komentarišući hapšenje 20 srpskih državljana u Crnoj Gori na dan izbora, lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kazao je za televiziju N1 da je apsolutno u pitanju pokušaj jednog terorističkog udara na vladu Crne Gore iza kojeg stoje paralelne strukture države Srbije.

“Rukopis je isti. Kad su pucali na mene u Budvi zatrpali su Srbiju lažima da sam ja pucao na sebe. Sad su zatrpali Srbiju lažima da je Milo Đukanović našao teroriste u Srbiji. To je logika u koju se ubjeđuje narod Srbije. Ti teroristi su vođeni iz Srbije”, smatra on. 

Drašković je objasnio da je politika evroatlanskih integracija , za koju se on zalagao, pala kad se raspala državna zajednica Srbije i Crne Gore jer je. prema njegovim riječima, Crna Gora bila ta koja je “vukla ka Evropi i NATO”.

“Čim je otišla Crna Gora rekao sam da ulazimo u tunel bez crnogorskog fenjera i da će Vlada Srbije odustati od priključenja NATO, a ne isključujem da ćemo odustati i od Evrope”, kaže Drašković. 

Govoreći o oslobađajućoj presudi za pokušaj atentata na njega u Budvi Drašković smatra da je na djelu sudski terorizam. 

“Do 2012. godine neki teroristi iz DB-a su osuđivani. Od tada do danas nema osuđujućih presuda već samo oslobađajućih. Za Budvu će crnim slovima biti upisano u istoriju pravosuđa. Sud je rekao da oni nijesu krivi i da su radili po naređenju službi”, ističe Drašković.

Na pitanje šta podržava sada kada je u pitanju politika Vlade Srbije koju vodi Aleksandar Vučić, Drašković kaže da nikako ne može da podrži slavodobitno klicanje: “Pa šta, i ne moramo da idemo u Evropu”.

“Politika poraza, Miloševićevih službi i nacionalne elite je skrivala gubitak Kosova i iskopala kosovski grob, a mi umjesto da se odvežemo od te politike cijelu Srbiju guramo u kosovski grob. Oni brane ono što nemamo”, konstatuje lider SPO-a. 

Prema njegovim riječima, u Srbiji trenutno vlada užasna atmosfera veličanja zločina i zločinaca, a mržnja koja se osjeća u društvu je veća nego ona koja se osjećala uoči rata devedestih godina.

“Srbija pravda politiku Slobodana Miloševića, politiku zločina, pravda etnička čišćenja, nema hrabrosti da se osudi etničko čišćenje, naši zločini se ne pominju, ne postoje, sve je izmišljeno. Mržnja je veća nego uoči rata devedesetih i u tome vidite dijagnozu sunovrata”, dodao je on. 

O odnosu Srba i Hrvata ističe da je mržnja u tom odnosu naročito specifična i snažna. 

“Mržnja je hrana onih koji su izazvali ratove. Gospodari rata, smrti i mržnje su proglašeni za oslobodioce i spasitelje, ne samo u Srbiji već i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Sprovodi se proces opravdavanja ratova i zločina”, zaključio je Drašković.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније