Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

20. 10. 2016. 10:19   >>  09:58 21

VUJOVIĆ OCIJENIO

Obrazloženje EKIP-a za podsmijeh

Obrazloženje Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, povodom ukidanja Viber i WhatsApp servisa tokom izbornog dana, kod svakog razumnog, i iole politički pismenog građanina može samo da izazove podsmijeh, ocijenjeno je iz Medijskog pula SDP-a.

 

Podsjećamo, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost saopštila je da je suspendovala aplikacije Viber i WhatsApp kako bi onemogućila slanje neželjenih poruka, za šta je imala zakonska ovlašćenja.

"Senzibilnost i ažurnost koju je pokazao Sekulić da se partisjki angažuje tokom izbornog dana zbog navodnog uznemiravanja korisnika ovih servisa svakako zaslužuje partijsko priznanje. Ukidanjem ustavnog prava građana na slobodnu komunikciju dao je svoj skroman doprinos izbornoj krađi u režiji DPS. Stao je rame uz rame sa kupcima ličnih karata, kupcima glasova, DPS gradonačelnicima koji na dan izbora dijele električne stubove, i vode dnevnike o kupovini glasova i zloupotrebi javnh resursa. Pridružio se zloupotrijebljenoj policiji koja je na izborni dan patrolirala crnogorskim gradovima sa jasnim ciljem zastrašivanja građana", saopštio je Ivan Vujović iz SDP-a.

Nad ovim slučajem, koji je, kako smatra Vujović, nezabilježen bilo gdje u demokratskim sistemima, "zgražava se evropska demokratska javnost".

"A partijski vojnik Sekulić može da pročita što o o tome kažu 'Reporteri bez granica' i evropski mediji. Da li da od revnosnog Sekulića očekujemo i ubuduće partijsku cenzuru Viber komunikacije. Da li će opet ukidati Viber ako mu DPS aktivisti budu prijavljivali poruke anti DPS sadržine koje budu dobijali u privatnoj komunikciji. Ili će nas, u boljem slučaju, Sekulić demokratski lišiti censure, ali samo do novih izbora. Sve ovo daje sumornu sliku zarobljenih crnogrskih institucija koje funkcionišu kao partijske ili private, a ne kao državne institucije. Koje djeluju na partijski nalog, a ne po slovu zakona i Ustava. Ko misli da strahom moze vladati u zemlji koja ulazi u NATO grdno se prevario. SDP će dati presudan doprinos slamanju politike straha i samovlašća, i vraćanju države svima, a sitni činovnici neka se presaberu i shvate da će život teći i nakon ere DPS", navodi Vujović.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније