Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 10. 2016. 20:21   >>  18. 10. 2016. 08:50 57

"POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA"

Opozicija ne priznaje rezultate izbora

Predstavnici Demokratskog fronta, Velike koalicije Ključ, Demokrata i Socijaldemokratske partije održali su večeras sastanak na kome je donijeta jednoglasna odluka da ti politički subjekti ne priznaju rezultate juče održanih izbora.

Predstavnici tih stranaka su se, kako saznaje Portal RTCG, saglasili da ne priznaju rezultate izbora imajući u vidu da su, kako se navodi, ovaj izborni proces pratile takve zloupotrebe, "koje su po sadržaju i broju nadmašile sve prethodne izborne procese u istoriji parlamentarizma Crne Gore".

"Posebno imajući u vidu činjenicu da su pojedini mediji već u subotu najavili, a državni organi Crne Gore u nedjelju saopštili da se tokom izbornog dana desio pokušaj državnog udara. Jasno je, da se u atmosferi državnog udara na sam dan izbora ne mogu održati slobodni, fer i pošteni izbori", ocijenjeno je na sastanku.

Navedeni opozicioni parlamentarni subjekti, kako saznaje Portal RTCG, insistiraju da nezavisna komisija u okviru koje treba uključiti i predstavnike međunarodne zajednice konstatuje i ispita sve činjenice u vezi sa navedenim državnim udarom i javnosti saopšti ko su izvršioci, a ko nalogodavci tog krivičnog djela.

Ove četiri izborne liste, koje su osvojile 39 poslaničkih mandata od mogućih 81, konstatovale su da ne mogu priznati rezultate izbora koji su održani u danu kada je izvođen državni udar.

U zaključku kojim je definisana zajednička odluka cjelokupne parlamentarne opozicije o nepriznavanju rezultata izbora, navedeno je da se tim prije ne mogu prihvatiti rezultati jer je državni udar izvođen dan pred održavanje glasanja, kao i na sam dan izbora, što je nespojivo sa slobodnim i demokratskim izjašnjavanjem građana.

 

Пратите нас на

Коментари57

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније