Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

27. 09. 2016. 18:23 >> 18:03
8

ŠARKIĆ PREDAO AKREDITIVE

Tusk: Veliko finale CG puta u EU je blizu

Veliko finale evropskog puta Crne Gore je blizu, kazao je predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk i naglasio da je Crna Gora najbolje pripremljena zemlja među kandidatima u integracionom procesu koji je veoma zahtjevan. Tusku je danas akreditivna pisma predao novi šef Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji Bojan Šarkić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Šarkić i Tusk su razmijenili mišljenja o evropskoj perspektivi Crne Gore i njenom napretku u integracijama. 

"Ambasador Šarkić je izrazio posebnu zahvalnost predsjedniku Tusku za njegovu ličnu podršku demokratskim stremljenjima Crne Gore, iskazanu i snažnim prijateljskim porukama na svečanoj proslavi desetogodišnjice crnogorske nezavisnosti u Podgorici. S tim u vezi, ukazao je na naporan put koji je Crna Gora prešla, kako u susret nezavisnosti, tako i u periodu nakon obnove, i izrazio očekivanje nastavka podrške evropskih partnera u ostvarivanju naših strateških ciljeva", navodi se u saopštenju.

Uz razumijevanje aktuelnog trenutka i brojnih izazova sa kojima se već neko vrijeme suočava EU, Šarkić je podvukao posvećenost svih crnogorskih institucija da marljivo ispunjavaju obaveze iz evropske agende.

"Predsjednik Tusk je ocijenio da se radi o značajnom vremenskom trenutku za Crnu Goru na oba integraciona kolosijeka. Uvažavajući napredak koji je Crna Gora ostvarila u dosadašnjem periodu, izrazio je očekivanje da je veliko finale evropskog puta blizu. U tom kontekstu, podvukao je da je Crna Gora najbolje pripremljena zemlja među kandidatima u integracionom procesu koji je veoma zahtjevan", saopšteno je nakon sastanka u Briselu.

Predsjednik Evropskog savjeta je dodao da Crna Gora može da računa na njegovu ličnu podršku, te da je klub njenih prijatelja u Briselu veoma širok.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније