Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

06. 09. 2016. 08:21 >> 16:00
7

PREGOVORI

Sa novom "trojkom" Bojanić i Kalač?

Bošnjačka demokratska zajednica očekuje da bi pregovori sa novoformiranom opozicionom trojkom SNP, Demos i URA narednih dana mogli biti formalizovani, odnosno da će ta stranka biti dio tog političkog saveza. Lider političke grupacije „Otpor beznađu“ Mladen Bojanić je juče Dnevnim novima kazao da još nije bilo zvaničnih razgovora sa liderima ovog saveza, ali da je njegova partija raspoložena za opozicionu saradnju.

 

Lider BDZ u Crnoj Gori Hazbija Kalač kazao je da je i prije formiranja ove koalicije, imao razgovore sa Miodragom Lekićem i njegovim Demosom o zajedničkoj saradnji.

"I dalje imamo otvoren dijalog u pravcu postizanja sporazuma. Do dogovora može doći u ovih nekoliko dana", kazao je Kalač Dnevnim novinama.

On ne očekuje protivljenje bilo kojeg subjekta "trojke" ovoj oduci.

"I URA i SDP imaju identičan stav što se tiče koalicije i zalažu se za to da ona bude što šira, tako da ne očekujem nikakve opstrukcije, i mislim da će to uskoro biti i formalno", navodi Kalač.

Navodi da je u startu i SDP bio poželjan partner, ali da se ova partija ipak odlučila za samostalan nastup. Mjesta u koaliciji kaže ima i za ostale opozicione subjekte koji imaju iste ciljeve.

Lider političke grupacije „Otpor beznađu“ Mladen Bojanić je juče Dnevnim novima kazao da još nije bilo zvaničnih razgovora sa liderima ovog saveza, ali da je njegova partija raspoložena za opozicionu saradnju.

"Raspoloženi smo za razgovore, sa svima njima imamo dobru komunikaciju, tako da ćemo se u slučaju zvaničnog poziva, rado odazvati”, rekao je Bojanić.

Širenje za sada trojne koalicije najavio je i lider Demosa Miodrag Lekić koji je kazao da je sve do potpisivanja ugovora o saradnji moguć ulazak još nekih opozicionih subjekata.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније