Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

16. 08. 2016. 18:51 >> 18:31

PAJOVIĆ U PLJEVLJIMA

Energetski resursi da budu u vlasništvu države


Predsjednik Skupštine Crne Gore, Darko Pajović, dogovrio je sa čelnicima Opštine Pljevlja intenzivniju saradnju u svim oblastima koje se tiču unapređenja života građana, a iz nadležnosti su Skupštine Crne Gore.

Pajović je danas boravio u posjeti Pljevljima, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Mirkom Đačićem, predsjednikom Skupštine opštine Tarikom Gadžovićem i potpredsjednikom Opštine Ljubišom Ćurčićem.



"U opštinu Pljevlja smo, kao i drugdje u Crnoj Gori, došli u okviru Sporazuma Skupštine Crne gore i Zajednice opština, tu je i veliki broj donijetih zakona koji se tiču lokalnih samouprava, a prevashodno potvrđivanje protokola između Vlada Crne Gore i Republike Češke, a koji se tiče izgradnje Bloka 2. Nakon današnje posjete mogu da kažem da imam još čvršće stavove o više pitanja", kazao je Pajović.

Kako je saopšteno iz Skupštine, on je istakao da država mora da ostane većinski vlasnik Elektroprivrede Crne Gore.

"Takođe je važno što će država Crna Gora graditi drugi dio termoelektrane, jer vjerujem da energetski resursi koji čine kičmu svake države, ne samo Crne Gore, upravo treba da budu u vlasništvu države, jer i na taj način država potvrđuje svoju suverenost", kazao je Pajović.



Druga važna činjenicaje , kako je naveo, da je prilikom glasanja o Protokolu, čak 47 poslanika glasalo za taj zakon.

"To znači da širimo konsenzus onih snaga u Crnoj Gori koje dnevnu politiku stavljaju po strani a posvećuju se onome što su dobri državni i dobri razvojni projekti", ocijenio je Pajović.


Predsjednik Skupštine je, takođe, naglasio da će se izgradnjom Bloka 2 riješiti višedecenijski ekološki problemi pljevaljskog kraja.

"To su zagađenje vazduha, zagađenje voda, toplifikacija grada Pljevalja, smanjenje emisije zagađujućih materija, što će direktno uticati ne samo na zdravlje stanovnika Pljevalja, nego će omogućiti lokalnoj samoupravi da se posveti korišćenju ogromnih resursa koje ovaj kraj ima na raspolaganju. Poljoprivreda, stočarstvo, turizam, dobiće svoju šansu, jer je do sada prioritet bio na proizvodnji električne energije", izjavio je Pajović.



On je kazaio da je ohrabren načinom rješavanja problema i agilnošću rukovodstva pljevaljske Opštine i da vjeruje da su pred Pljevljima bolji dani.

"Na nama je da sa mnogo više vjere ulazimo u rješavanje problema, nezavisno od toga na koji se kraj Crne Gore odnose, jer ih dijelimo svi. Naš današnji susret je korak u tom pravcu i to je ona nova vrijednost nove Crne Gore", zaključio je Pajović na kraju razgovora sa čelnicima Opštine Pljevlja u Termoelektrani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније