Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž.

07. 08. 2016. 19:45 >> 09:53
5

DANILOVIĆ NALOŽIO

Disciplinski postupak protiv Starovlah Knežević

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović naložio je pokretanje disciplinskog postupka protiv načelnice Službe za informacione tehnologije u tom resoru, Nataše Starovlah Knežević zbog, kako je saopšteno, teže povrede službene dužnosti.

U obrazloženju pokretanja postupka navodi se da Starovlah Knežević, obavljajući poslove načelnice Službe za informacione tehnologije i kao članica Koordinacionog tijela za praćenje implementacije izbornog zakonodavstva nije postupila po nalozima Danilovića sa sjednica tog tijela.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, u obrazloženju se navodi da Starovlah Knežević sa sjednice od 5. jula nije realizovala naloge ministra da se izvrši ponovna kontrola AFIS sistema i da se obezbijedi i osposobi posebna kancelarija za potrebe Kordinacionog tijela.

Sa sjednice od 11. jula, kako se navodi, Starovlah Knežević nije realizovala naloge ministra da se svim članovima Koordinacionog tijela dostavi na CD-u i u exel-u kojim licima su izvršene promjene u Biračkom spisku od njegovog formiranja u januaru pa do danas.

Starovlah Knežević, kako se navodi u obrazloženju, nije realizovala ni naloge sa sjednice od 19. jula da u roku od 48 sati dostavlja odgovore na pitanja svih članova Koordinacionog tijela vezana za sve promjene u biračkom spisku, da se osnuje “call centar” najkasnije do 1. septembra, i da se svim članovima Koordinacionog tijela na CD-u dostave podaci koje su tražili na prethodnim sjednicama;

Na istoj sjednici naloženo je i da se izvrše korekcije u rubrikama biračkog spiska na način koji su tražili članovi Koordinacionog odbora, i da se dostave informacije vezane za četiri birača koji se nalaze u biračkom spisku a imaju status “pasivan” bez unošenog osnova u rubrici “primjedba” što, kako se navodi, Starovlah Knežević nije realizovala.

Ona, dodaje se, nije realizovala ni nalog sa te sjednice da se donese formalna procedura korišćeenja AFIS sistema, nakon konsultacija sa ekspertima iz MORF-a, i da se dostavlja lista lica koja predstavljaju razliku između spiska koje je vodilo Ministarstvo za informaciono društvo i onog koji je generisao MUP.

„Što je imalo za posljedicu usporen i otežan rad Koordinacionog tijela za praćenje implementacije izbornog procesa i višestruko ponavljanje zahtjeva i pitanja od strane članova Koordinacionog tijela“, navodi se u obrazloženju.

Zaključuje se da je Starovlah Knežević time počinila težu povredu službene dužnosti - neizvršavanje ili nesavjesno, neblagovremeno ili nemarno vršenje službenih obaveza.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније