Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 05. 2013. 18:13   >>  18:13 3

REAGOVANJE

FORCA: SPC nastavlja sa nacionalizmom

Forca smatra da se privođenjem i kažnjavanjem mještana Murtinaja samo povećava nepovjerenje Albanaca u institucije sistema, kao i da Srpska pravoslavna crkva, kako su kazali, nastavlja po starim planovima nacionalizma i obilježavanja teritorija bez obzira na stav mještana i međunacionalne odnose.

Crkveni odbor Svetog Georgija iz Gusinja u subotu je uz asistenciju plavske policije nastavio čišćenje ruševine crkviša Svetog Vasilija Ostroškog u selu Martinaj, što su pokušali spriječiti mještani, nakon čega je uhapšena grupa od njih 22.

“Forca iskazuje veliko nezadovoljstvo i protest povodom privođenja čak 22 mještana sela Martinaj, kao i kažnjavanja od strane sudije za prekršaje svih privedenih«, kaže se u saopštenju Force dostavljenom agenciji MINA.

Oni smatraju da se time povećavaju međunacionalne tenzije i da to nikome ne ide u korist, već da šteti svima.

"Sigurno da nema više naivnih i neobrazovanih Albanaca da ne znaju što je namjera predstavnika SPC-a. Ona nastavlja po svojim starim planovima nacionalizma i obilježavanja teritorija bez obzira na stav mještana i međunacionalne odnose u Crnoj Gori", ocijenili su u toj partiji.

Dodaje se da puno sličnih protesta u Crnoj Gori nije rezutiralo policijskim opsadama sela niti privođenjem i kažnjavanjem tolikog broja garađana.

"Sigurno je to da Crnoj Gori ne treba novi problem sličan problemu Rumije. Stoga smatramo da su nadležni organi trebali spriječiti radove. Time bi se sprečili i protesti i privođenja i sve što je slijedilo", kaže se u saopštenju.

Iz Force su kazali da su ih predstavnici sela Martinaj blagovremeno obavijestili oko problema sa njihovom imovinom i željom da se taj problem mirno riješi u institucijama sistema i bez nepotrebnih tenzija.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније