Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

06. 08. 2016. 08:43 >> 08:24

NEĆE DUGO ČEKATI

Bojanić: Ponudili "dobre usluge" opoziciji

Pokret Otpor beznađu neće još dugo čekati na odgovor na poruku koju su poslali opoziciji o mogućem ujedinjenju i zajedničkom izlasku na izbore, niti će ih čekati skrštenih ruku, poručio je, u intervjuu za portal Antena M, lider te grupacije Mladen Bojanić. Kako je rekao, od nekih struktura koje su spremne za razgovor već su dobili odgovor, ali nije precizirao ko je posrijedi. Bojanića bi, nakon izlaska URE iz Vlade, iznenadilo ako isto ne učine i SDP i Demos.

"Jesam očekivao izlazak predstavnika GP URA iz Vlade izbornog povjerenja (ViP), iz prostog razloga jer su oni to jasno saopštili prije glasanja o ugovoru sa A2A. Međutim, siguran sam da je važnije vidjeti koji je sljedeći korak konstituenata ViP-a iz opozicionih redova nego se baviti subjektivnim očekivanjima ili projekcijama", kazao je Bojanić.

Kaže da bi bio iznenađen da i ostale članice "trojke", Demos i SDP, ne donesu istu odluku. Ipak:

"Ostavio bih im prostor i vrijeme da odluku donesu na osnovu svojeg viđenja cjelokupne situacije, naravno uz preuzimanje pune odgovornosti za sve posljedice. Nisam smatrao da je ulazak u Vladu na nekoliko mjeseci prije izbora bio dobar potez ali, niti sam to osuđivao, niti smatrao bilo kakavom izdajom. Ipak, da bi odgovor na vaše pitanje bio jasan, vjerujem da će se i oni odlučiti na izlazak iz Vlade, odnosno bio bih iznenađen drugačijom odlukom", kaže Bojanić.

On kaže da je, ime grupacije Otpor beznađu, nedavno poslao dopise "svim relevantnim opozicionim političkom strukturama" sa namjerom, kako kaže, da ponude svoje dobre usluge, bez skrivenih i nerealnih ambicija, u cilju dogovora o zajedničkom djelovanju.

"Naravno, nismo pretpostavili da li je to bojkot ili izlazak na izbore, uz jasan stav da smatramo da u slučaju izlaska, jedna opoziciona lista je najoptimalnije rješenje. Dobili smo odgovore od onih struktura koje su odmah spremne na razgovore, a za ostale pretpostavljam da su prezauzeti nekim drugim temama, ne žele da o tome uopšte razgovaraju ili eventualno smatraju da nismo relevantan sagovornik na tu temu. Svako ima pravo na svoj izbor. Dobro bi bilo kad bi taj izbor pratile i posljedice i odgovornost, što nije čest slučaj", kaže prvi čovjek pokreta.

Bojanić naglašava da je jedinstvena opoziciona lista obaveza svih kojima su političke i društvene promjene prioritet u odnosu na partijske interese i broj osvojenih mandata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније