Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 05. 2013. 16:10 >> 16:12
16

MORATORIJUM

SL za mir među Srbima

Srpska lista predložila je danas svim političkim predstavnicima Srba moratorijum na međusobne sukobe i svađe, nakon što su, kako je saopšteno iz SL, osvojili apsolutno većinu za izbornu Skupštinu Srpskog nacionalnog saveza.

"Nakon što je osvojila apsolutnu većinu, konkretno 131 od 250 elektora za Izbornu skupštinu SNS, SL svim političkim predstavnicima Srba pruža ruku i predlaže moratorijum na međusobne svađe i sukobe", kaže se u saopštenju SL dostavljenom agenciji MINA.

Oni su poručili da se, nikome za greške u dosadašnjem funkcionisanju Savjeta neće "odsijecati glava", a da će zaposleni u administraciji SNS i medijima nastaviti da obavljaju svoje profesionalne zadatke.

U SL ocjenjuju da Savjet mora biti bolji i u funkciji svake političke strukture koja zastupa interese Srba u Crnoj Gori.

"Čak i oni koji se ne slažu sa našom politikom, a nacionalni su Srbi, dobiće ravnopravan tretman u srpskim medijima i aktivnostima Savjeta. Srpski savjet u narednom četvorodišnjem mandatu neće biti režimski, niti na građanističkim talasima Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore", poručili su iz SL.

Prema njihovim riječima, plan konkretnih četvorogodišnjih aktivnosti SL za SNS, sa mogućnošću da bude dopunjen predlozima ostalih struktura koje će ući pod okrilje te krovne srpske institucije, biće usvojen na Vidovdan, 28. juna ove godine, kada će biti održan Izborni sabor SL.

"SL izražava punu zahvalnost Novoj srpskoj demokratiji i Matici srpskoj - društvu prijatelja u Crnoj Gori zbog nespornog legitimiteta koji su pomenuta stranka i imućna NVO dali procesu konstituisanja novog saziva Srpskog savjeta", navodi se u saopštenju.

Iz SL su poručili da će veoma brzo Savjet funkcionisati punim kapacitetom bez mogućnosti da neko ospori razloge njegovog postojanja.

"Nakon što je učestvovala u aktivnostima formiranja Savjeta i verifikovala postojeći ustavni manjinski položaj Srba, vraćajući se na ideologiju Srpske narodne stranke, očekujemo da će Nova shvatiti zašto ih Džavid Šabović ne želi u građanskom frontu za promjene, te da će razumjeti da ne smiju zbog toga da žale ili da se sjekiraju, gubeći time dragocjeno vrijeme za aktivnosti od nacionalnog značaja", navode iz SL.

Oni su poručili predsatvnicima Nove srpske demokratije da je "kucnuo poslednji čas da shvate da smo narod koji ipak kvantitativno nije preveliki u Crnoj Gori i koji nikada više neće biti dominantan, te da se okrenemo budućnosti i pravima Srba, poštujući sve druge nacije i vjere u državi u kojoj živimo".

"Posebno pozivamo Socijalističku narodnu partiju koja ima najjaču infrastrukturu i koju pojedinačno glasa najveći broj Srba da pruži svu moguću potporu aktivnostima Savjeta i da njeni lideri uvijek budu tamo gdje se brane srpski interesi većine birača SNP-a", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније