Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

30. 07. 2016. 12:05 >> 11:48
5

SD PORUČUJE

CANU da se izvini zbog Rječnika

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti trebalo bi da se izvini građanima Crne Gore za napravljene propuste autora Rječnika crnogorskog narodnog i književnog jezika, ocijenili su iz Socijaldemokrata Crne Gore.

 

Iz te partije su saopštili da su njihovi poslanici podržali Rezoluciju o povlačenju Rječnika koja je usvojena jutros u parlamentu.

“Za Socijaldemokrate je ideja građanske Crne Gore i multietnički sklad snaga i bogatstvo koje moramo baštiniti, a poštovanje dostojanstva i prava svih naroda koji ovdje žive prioritet i bezuslovni osnov svakog napretka naše države”, navodi se u saopštenju.

Rječnikom, kažu iz SD, koji je s i više nego sporan, a koji će sinoćnjim usvajanjem Rezolucije biti povučen, dovedena je u pitanje zaštita vrijednosti tolerancije, suživota i poštovanja različitosti koje gradimo dugi niz godina.

“Osim toga, očekujemo i da se CANU izvini građanima i građankama Crne Gore za napravljene propuste autora, u čije namjere nećemo ulaziti i polemisati, jer smo sve rekli performansom koji je organizovan u znak protesta protiv Rječnika”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније