Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

29. 07. 2016. 16:42 >> 16:23
1

DROBNIČ I ŠARKIĆ

Nastavak podrške integracijama CG

Brisel će nastaviti da podržava napore Crne Gore u ostvarivanju primarnih spoljnopolitičkih ciljeva članstvu u NATO i EU, saopštio je odlazeći šef Delegacije EU, Mitja Drobnič.

 

On je danas u oproštajnoj posjeti boravio u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI), gdje je razgovarao s državnim sekretarom Bojanom Šarkićem.

Iz MVPEI su saopštili da se Šarkić zahvalio Drobniču na doprinosu i ličnom angažmanu u promociji evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore.

Šarkić je istakao da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u domenu evroatlantskih integracija u proteklih 10 godina od obnove nezavisnosti, imajući u vidu da je sada u finalnoj fazi priključenja Alijansi.

“On je naglasio da će Crna Gora, u saradnji sa partnerima, posvećeno nastaviti da unapređuje nacionalni sistem odbrane, kroz kvalitetnu modernizaciju, ulaganje u interoperabilnost jedinica Vojske Crne Gore i konstanto usavršavanje kadra”, navodi se u saopštenju.

Drobnič je čestitao Šarkiću na uspješnoj realizaciji aktivnosti i obaveza koje su prethodile pozivu za članstvo u NATO, što je rezultiralo učešćem Crne Gore, kao buduće članice Alijanse, na NATO Samitu u Varšavi.

On je pohvalio rezultate koje Crna Gora ostvaruje na polju kako evroatlantskih, tako i evropskih integracija.

“Drobnič je kazao da naša država daje značajan doprinos regionalnom miru i stabilnosti. On je izrazio uvjerenje da će Evropska unija nastaviti da podržava crnogorske napore u otvarivanju primarnih spoljnopolitičkih ciljeva – članstvo u NATO i EU, te da će Crna Gora nastaviti da ostvaruje značajne napretke na svim poljima”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније